Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗ πρόταση Γεωργιάδη για τις δεξιώσεις – Τι θα ισχύσει με το...

Η πρόταση Γεωργιάδη για τις δεξιώσεις – Τι θα ισχύσει με το όριο των 100 ατόμων

Γεωργιάδης: Όλα τα μέτρα θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων με την Επιτροπή

«Εάν συνεχιστεί η πτωτική πορεία της πανδημίας, θα εισηγηθούμε στην Επιτροπή την άρση του μέτρου των 100 ατόμων σε δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι θα προτείνουν να ισχύσει από 1η Ιουνίου το πρωτόκολλο της εστίασης, όπως δηλ. γίνεται στα εστιατόρια, ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν και τα κέτερινγκ.

Δεν έχει νόημα να ισχύει το μέτρο των 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις όταν έχουν ανοίξει τα καταστήματα εστίασης, είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να γίνονται οι δεξιώσεις στα κτήματα με ροτόντες των 6 ατόμων και αποστάσεις. Τα υπόλοιπα θα συζητήσει το Υπουργείο με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, είπε.

Όλα τα μέτρα θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων με την Επιτροπή εφόσον συνεχιστεί η πτωτική πορεία της πανδημίας, ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για τις επιδοτήσεις επιχειρήσεων εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι χθες -που άνοιξε η πλατφόρμα- μπήκαν πάνω από 22.000 επιχειρήσεις και μέχρι το απόγευμα είχε γίνει η εκκαθάριση για 4.500 επιχειρήσεις και είχαν δεσμευτεί 50 εκατ.

πηγη: news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ