Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜαγιορκίνης: Μείωση 16% των νέων κρουσμάτων και 11% των θανάτων την τελευταία...

Μαγιορκίνης: Μείωση 16% των νέων κρουσμάτων και 11% των θανάτων την τελευταία εβδομάδα

Βρισκόμαστε σε πορεία συρρίκνωσης της επιδημίας, δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε κατά 16% και οι θάνατοι από κορωνοϊό κατά 11%– σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα- ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας. Παράλληλα σημείωσε ότι εκτιμάται πως έχει ήδη καταγραφεί η επίδραση της αυξημένης κινητικότητας κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα.

Η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας παραμένει υψηλή, αλλά συνεχίζει να αποκλιμακώνεται σταθερά, δήλωσε ο κ. Μαγιορκίνης. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας την τελευταία εβδομάδα μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 11%. Παράλληλα συνεχίζεται η μείωση των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία, ενώ τα εξιτήρια παραμένουν περισσότερα από τις εισαγωγές.

Σε ό,τι αφορά τα self test, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι έως τώρα έχουν διατεθεί περισσότερα από 13 εκατομμύρια, σε πάνω από 3 εκατ. πολίτες. Στη σχετική πλατφόρμα έχουν γίνει σχεδόν 9 εκατ. δηλώσεις, ενώ τα θετικά αποτελέσματα που έχουν βεβαιωθεί από επαγγελματίες της υγείας ανέρχονταν σε 19.641 έως χθες το βράδυ.

Πηγή: lifo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ