Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚορωνοϊός - Παπαευαγγέλου: Για ποιες περιοχές κρούουν «καμπανάκι κινδύνου» οι ειδικοί

Κορωνοϊός – Παπαευαγγέλου: Για ποιες περιοχές κρούουν «καμπανάκι κινδύνου» οι ειδικοί

Πτωτική πορεία εμφανίζει μεν το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας εντούτοις η κινητικότητα του Πάσχα είχε ως αποτέλεσμα να μην μειώνονται τα κρούσματα κορωνοϊού με το ρυθμό που επιθυμούν οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας, ενώ προβληματισμό προκαλούν «μικροεξάρσεις» που παρατηρούνται σε Αιτωλοακαρνανία, Λάρισα, Αχαΐα και Μαγνησία.

Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, επισήμανε πως το επιδημιολογικό φορτίο είναι αυξημένο στις συγκεκριμένες περιοχές, κυρίως σε άτομα ηλικίας 20 έως 40 ετών.

Αναφέρθηκε, επίσης, σε τρεις περιοχές –Πτολεμαΐδα, Ξάνθη και Κόρινθο– όπου η θετικότητα είναι μεγαλύτερη του μέσου όρου. Η ίδια κάλεσε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε μετά τις ανάσες ελευθερίας να μην κριθεί αναγκαία η εκ νέου λήψη περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, το επιδημιολογικό φορτίο συνολικά στη χώρα παρουσιάζει πτωτική πορεία, μια ύφεση που υπολογίζεται στο 5%.

Ωστόσο, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, από το Πάσχα και μετά, ο ρυθμός αυτός μείωσης που είχε παρατηρηθεί δείχνει να ανακόπτεται και ειδικά στην Αττική, όπου τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 9.500, κάτι που απασχολεί την Επιτροπή.

Η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε ακόμη στη σημασία των self test, λέγοντας ότι διαγνώστηκαν 19.000 θετικά κρούσματα, γεγονός που συνέβαλε στη μείωση της διασποράς του ιού μέσα στα σπίτια, όσο και στους εργασιακούς χώρους.

Πηγή: cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ