Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠελώνη για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στο Δημόσιο: Οι ΕΜΑΚ ήταν ένα «πρώτο βήμα»...

Πελώνη για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στο Δημόσιο: Οι ΕΜΑΚ ήταν ένα «πρώτο βήμα» – Όλα εξετάζονται

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο υποχρεωτικών εμβολιασμών και σε άλλους εργαζόμενους του δημοσίου, πλην της ΕΜΑΚ, στη σημερινή ενημέρωση για των πολιτικών συντακτών. 

Με αφορμή το άνοιγμα των θερινών σινεμά την Παρασκευή, η κα Πελώνη έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων, προαναγγέλλοντας σαρωτικούς ελέγχους καθώς «παρατηρείται χαλάρωση». 

«Από αύριο, με την επαναλειτουργία -κάτω από συγκεκριμένους κανόνες- των θερινών κινηματογράφων γίνεται ένα ακόμη βήμα στην ανάκτηση της ελευθερίας που μας στέρησε η υγειονομική καταιγίδα. Ελευθερία, όμως, -όπως  τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σημαίνει ασυδοσία. Κι αυτό είναι ανάγκη να συνειδητοποιηθεί από όλους. Διότι  -όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ελέγχων- παρατηρείται χαλάρωση στη χρήση των μασκών,  την τήρηση των αποστάσεων, τους όρους λειτουργίας των εστιατορίων και των καφέ».

«Απέναντι σε όλα αυτά, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες αναδιαμορφώνουν το πρόγραμμά τους και προχωρούν σε σαρωτικούς ελέγχους. Δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές ούτε πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, ούτε φαινόμενα που δημιουργούν σοβαρά ζητήματα για τη δημόσια υγεία και για την πορεία ελευθερίας που ξεκινήσαμε»

Ερωτηθείσα για το αν, με αφορμή τις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταστήσει υποχρεωτικό των εμβολιασμό και για άλλες ομάδες εργαζόμενων στο Δημόσιο, η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για «πρώτο βήμα», προσθέτοντας πως «όλα εξετάζονται». 

«Η απόφαση για την ΕΜΑΚ αφορά μία πολύ κρίσιμη υπηρεσία, κρίσιμη δομή του Κράτους που αφορά την ασφάλεια, μία υπηρεσία που δεν μπορεί να λείψει κανένας από καμία βάρδια για λόγους που αντιλαμβάνεστε. Έχει πει ο πρωθυπουργός ότι θα γίνει η συζήτηση και για τους υγειονομικούς τον Σεπτέμβριο και όχι ενώ βρισκόμαστε στη φάση της μάχης και των εμβολιασμών. Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση της ΕΜΑΚ είναι ένα πρώτο βήμα και όλα αξιολογούνται και εξετάζονται

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ