Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρός: Έκτακτο δελτίο με ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους από το...

Καιρός: Έκτακτο δελτίο με ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους από το βράδυ – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα Πέμπτη το βράδυ. Με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους σχεδόν σε όλη τη χώρα. Με ισχυρές βροχές στη βορειοανατολική χώρα όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς να συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από σήμερα αργά το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη. Ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (21-05-2021) στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα έντονα φαινόμενα προβλέπεται να εξασθενήσουν την Παρασκευή, αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το μεσημέρι στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και ανέμους έως 8 μποφόρ από το βράδυ της Πέμπτης – Δείτε βίντεο και χάρτες

Οι ενισχυμένοι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι που ήδη πνέουν, θα ενταθούν και το βράδυ θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής (21-05-2021) αναμένεται σταδιακή εξασθένηση, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη.

Η απότομη μεταβολή του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης, με βροχές, ισχυρές καταιγίδες ακόμη και χαλάζι σε αρκετές περιοχές της χώρας, φαινόμενα που θα διαρκέσουν περίπου ένα 24ωρο.

Για σήμερα Πέμπτη, ενώ η ημέρα ξεκινά με πολύ καλό καιρό, στη συνέχεια θα αρχίσουν να αναπτύσσονται συννεφιές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές ισχυρές καταιγίδες τη διάρκεια της νύχτας.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Ισχυρές βροχές την Παρασκευή και καταιγίδες στα βορειοανατολικά που το Σάββατο θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί

-Από την Κυριακή και μετά ηλιοφάνεια

-Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση την Παρασκευή έως και έξι βαθμούς Κελσίου, αλλά με βαθμιαία άνοδο από την Κυριακή

-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 7 μποφόρ και τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ την Παρασκευή και Σάββατο

-Οι βοριάδες θα κρατήσουν στα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο όλη την εβδομάδα

Μετά την εξπρές διαταραχή, το Σαββατοκύριακο θα προσφέρει εξαιρετικές θερμοκρασίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ