Εμβολιασμός: Από Παρασκευή διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για 40 – 44 – Ποιοι ακολουθούν

272

Το εμβόλιο Johnson & Johnson μόνο στα νησιά – Από Ιούνιο ξεκινούν να εμβολιάζονται 20άρηδες

Αύριο Παρασκευή 21 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για να μπορούν να εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού οι πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40 – 44, οι οποίοι μέχρι στιγμής μπορούν να εμβολιαστούν μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca. Στο αμέσως επόμενο διάστημα το ίδιο θα συμβεί και για τις ηλικίες 35 – 39 και 30 – 34, ενώ όπως όλα δείχνουν, μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί για τους 20άρηδες

Την Πέμπτη 19 Μαΐου οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν για ακόμα μία φορά τους 100.000 και σύμφωνα με το emvolio.gov.gr, συνολικά έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους  1.700.000 πολίτες ενώ σχεδόν 3.000.000 έχουν κάνει τουλάχιστον την 1η δόση. Κατά μέσο όρο, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθημερινά οι εμβολιασμοί ξεπερνούν τους 100.000 γεγονός που αποδεικνύει πως η επιχείρηση Ελευθερία «έχει ανεβάσει στροφές».
 
Σημειώνεται πως το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson θα χορηγείται από εδώ και στο εξής μόνο στους κατοίκους των νησιών και όχι στην ενδοχώρα προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία» μέχρι το τέλος Ιουνίου.  Αλλωστε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού πως με την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» η χώρα μπορεί να ανοίξει με ασφάλεια και ξεκαθάρισε πως ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας της ελληνική οικονομίας.
 
«Αυτός είναι και ο λόγος που στρατηγικά επιλέξαμε να διαθέσουμε εκεί το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ώστε η Επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία” να προχωρήσει με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Και για αυτό τον λόγο, ανοίγουμε και επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές στα νησιά μας», τόνισε ο υπουργός.