Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜητσοτάκης: Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα - Δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία

Μητσοτάκης: Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα – Δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία

Θα είμαστε αυστηροί στην επιβολή του νόμου τόνισε ο πρωθυπουργός, ζητώντας από τους πολίτες να τηρήσουν πλήρως τα «λίγα μέτρα τα οποία έχουν απομείνει». Την ανησυχία του για τα μεταλλαγμένα στελέχη εξέφρασε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Την ανησυχία και τον προβληματισμό του για τη στάση ορισμένων πολιτών απέναντι στον κορονοϊό, μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων εξέφρασε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της τακτικής σύσκεψης για την πορεία της πανδημίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα» υπογραμμίζοντας ότι «πολλοί συμπολίτες μας φαίνεται να πιστεύουν ότι έχουμε ήδη οριστικά ξεμπερδέψει με την πανδημία, πράγμα το οποίο προφανώς δεν συμβαίνει. Βεβαίως και βλέπουμε μία σημαντική αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις διασωληνώσεις, η πανδημία όμως είναι ακόμα εδώ».

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν πλήρως τα «λίγα μέτρα τα οποία έχουν απομείνει» και από τους επαγγελματίες, ειδικά της εστίασης, να εφαρμόσουν απόλυτα τα μέτρα που έχουν καταρτιστεί με βάση τις συστάσεις των ειδικών.

«Θα είμαστε αυστηροί στην επιβολή του νόμου καθώς είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή η θετική πορεία η οποία έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες να συνεχιστεί απρόσκοπτα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανησυχία για τα μεταλλαγμένα στελέχη 

Την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης τόνισε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. «Η επιδημία συνεχίζει να μας απειλεί. Χρειάζεται διαρκής επιφυλακή. Ανησυχώ για τα μεταλλαγμένα στελέχη τα οποία οδηγούν σε επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας.

Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού

«Θέλω να εκφράσω από τη μία την ικανοποίησή μου και τη χαρά μου για το γεγονός ότι από την Παρασκευή που μας πέρασε απελευθερώθηκαν οι μετακινήσεις και προσθέσαμε βαθμούς ελευθερίας ως προς την οικονομική και την κοινωνική ζωή.

Από την άλλη να εκφράσω τον προβληματισμό μου για το γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας φαίνεται να πιστεύουν ότι έχουμε ήδη οριστικά ξεμπερδέψει με την πανδημία, πράγμα το οποίο προφανώς δεν συμβαίνει. Βεβαίως και βλέπουμε μία σημαντική αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις διασωληνώσεις, η πανδημία όμως είναι ακόμα εδώ, καραδοκεί, το τείχος ανοσίας δεν έχει χτιστεί ακόμα στο βαθμό που θα θέλαμε, παρότι εμβολιάζουμε παραπάνω από 100.000 συμπολίτες μας κάθε μέρα».

Πηγή: imerisia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ