Home Ελλάδα Σε πόσες ημέρες η Ελλάδα θα φτάσει στην πολυπόθητη ανοσία κατά του...

Σε πόσες ημέρες η Ελλάδα θα φτάσει στην πολυπόθητη ανοσία κατά του κορωνοϊού

0

Προαπαιτούμενο οι εμβολιασμοί

Οι γοργοί ρυθμοί των εμβολιασμών στη χώρα μας συνεχίζονται και ουσιαστικά έχουν παγιωθεί με πάνω από τις 100.000 ημερησίως.  Μεγάλος στόχος ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι να φτάσουμε το ποσοστό 70% εμβολιασμένου πληθυσμού.
Ετσι σύμφωνα με στοιχεία του greecein.figures.com αν οι εμβολιασμοί συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς χρειάζονται 2 μήνες και 27 ημέρες για να φτάσουμε στο… μαγικό 70%! Πότε είναι αυτό; Λίγο πριν τον Δεκαπεντάυγουστο και συγκεκριμένα στις 11 Αυγούστου, η χώρα μας θα μπορεί να μιλά για ανοσία.

Το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων για τον Μάιο:

Pfizer: 2.150.000 δόσεις.
Moderna: 350.000 δόσεις.
Johnson & Johnson: 220.000 δόσεις αλλά και μια επιβεβαίωση για ακόμα 80.000 δόσεις

Αντίστροφη μέτρηση για όλα τα εμβόλια στους 30-44
Παράλληλα όπως είναι ήδη γνωστό το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου αναμένεται να «ανοίξουν» όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 44 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως ανέφερε, αυτό θα γίνει «σπαστά» ανά πενταετία, με προτεραιότητα στην ηλικιακή ομάδα 40 – 44 ετών. Θα ακολουθήσουν οι 39-35 ετών και οι 30-34 ετών.

Αναφορικά με την έναρξη των εμβολιασμών στις νεότερες ηλικίες, ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε ότι πιθανόν να ανοίξουν τον Ιούνιο για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες των 25 – 29 και 19 – 24, ανάλογα με την πορεία των ραντεβού των ηλικιακών ομάδων και με βάση τις παραδόσεις των εμβολίων από τις εταιρίες.

Πηγη: ethnos.gr

Exit mobile version