Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα«Καινοτόμος χρηματοδότηση έργων ενεργειακής απόδοσης»

«Καινοτόμος χρηματοδότηση έργων ενεργειακής απόδοσης»

∆ιεθνές διαδικτυακό Συνέδριο συνδιοργανώνει Κεντρική Ένωση ∆ήμων Ελλάδας

Την  Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 και  ώρα 10:00 πμ

Η Κεντρική Ένωση ∆ήμων Ελλάδας συνδιοργανώνει το ∆ιεθνές ∆ιαδικτυακό Συνέδριο. Με στόχο την ενημέρωση των ∆ήμων και των σχετιζόμενων φορέων για τις βέλτιστες πρακτικές που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου PRODESA – Ανάπτυξη Έργων Ενεργειακής Αποδοτικότητας. Με έμφαση στην καινοτόμο χρηματοδότηση και στον τρόπο που οι Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης μπορούν να αποτελέσουν αποδοτικό εργαλείο. Στο πλαίσιο ενός βιώσιμου Τοπικού Ενεργειακού Σχεδίου, για την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.

Το έργο. που χρηματοδοτείται πλήρως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στοχεύει στην ανάπτυξη καινοτόμων τρόπων αύξησης της ενεργειακής απόδοσης δημοτικών κτιρίων και οδοφωτισμού. Αλλά και στην ανεύρεση συμπληρωματικών χρηματοδοτικών εργαλείων. Την έναρξη του ∆ιεθνούς διαδικτυακού Συνεδρίου θα κάνει ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης ∆ήμων Ελλάδας, ∆ημήτρης Παπαστεργίου.

Ο κ. Παπαστεργίου στο κάλεσμά του αναφέρει: «Το να γνωρίζουμε και να επικοινωνούμε τις πληροφορίες για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται ήδη σε κάποιους ∆ήμους της Ελλάδας είναι μια σημαντική παράμετρος για να φτιάξουμε τις πόλεις μας ώστε να είναι πιο πράσινες, πιο ανθρώπινες και πιο λειτουργικές. Οι «καλές πρακτικές» αποτελούν προτεραιότητα μας και γι’ αυτό υπάρχει ειδική κατηγορία στην ιστοσελίδα της ΚΕ∆Ε. Η Κεντρική Ένωση ∆ήμων Ελλάδας και ειδικότερα η ομάδα εργασίας για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις και διερευνά κάθε δυνατότητα ενημέρωσης των ∆ήμων για την άντληση πόρων για καινοτόμες πρακτικές.

Η συμμετοχή στο διαδικτυακό Συνέδριο της ΚΕ∆Ε, την Πέμπτη 13 Μαΐου είναι σίγουρο θα δώσει απαντήσεις. Θα μεταφέρει τεχνογνωσία ώστε κάθε ∆ήμος της Ελλάδας να μπει στην τροχιά της καινοτομίας για την χρηματοδότηση έργων ενεργειακής απόδοσης». Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνος Σκρέκας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Τοποθετήσεις θα κάνουν η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου. Κι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Το Συνέδριο θα μεταδοθεί μέσω live streaming από τη σελίδα της ΚΕ∆Ε στο Facebook και το κανάλι της Ένωσης στο youtube.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ