Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΔημοσκόπηση GPO: Πού βρίσκεται η «ψαλίδα» ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι υπουργοί...

Δημοσκόπηση GPO: Πού βρίσκεται η «ψαλίδα» ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι υπουργοί «προβιβάζονται» και ποιοι όχι

Τι δείχνει η σύγκριση Μητσοτάκη – Τσίπρα στα ζητήματα διαχείρισης της πανδημίας

Οριακή αύξηση της «ψαλίδας» μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του powergame.gr.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων διαμορφώνεται στις 13,7 ποσοστιαίες μονάδες και δείχνει μία τάση αισιοδοξίας των ερωτηθέντων λόγω του προγράμματος εμβολιασμών, την οποία, οριακά, καρπώνεται η ΝΔ.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 36,9% (μια επιπλέον ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την μέτρηση του Απριλίου). Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23,2% (23,5% τον προηγούμενο μήνα), το ΚΙΝΑΛ με 7,2% (7%), το ΚΚΕ με 6,1% (6,4%), η Ελληνική Λύση με 3,9% (4%), το ΜέΡΑ25 με 3,2% (3,4%). Η διασπορά ψήφου (άλλο κόμμα, λευκό, άκυρο, αποχή, αναποφάσιστοι) συγκεντρώνει το 19,5% στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων.

Ποιοι υπουργοί «προβιβάζονται» και ποιοι όχι

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των υπουργών, τα εθνικά θέματα φαίνεται να έδωσαν ώθηση τις «μετοχές» τόσο του υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Δένδια, με 77,9% θετικές γνώμες όσο και του υπουργού Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλου με 59,8%. Τρίτος στην αξιολόγηση είναι ο υπουργός Υγείας κ. Β. Κικίλιας, με 58,9% και τέταρτος-επίσης ενισχυμένος- ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκης με 54% θετικές γνώμες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμπλήρωση της πρώτης εξάδας από τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα (50,5%) και Εργασίας κ. Κ. Χατζηδάκη (43,8%).

Στις αρνητικές αυτές που ξεχωρίζουν είναι της Νίκης Κεραμέως με 62,6%, του Άδωνη Γεωργιάδη με 56,8%, της Λίνας Μενδώνη με 55,8% και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με 53,5%.

Τέλος, η διαφορά ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται πως «ανοίγει» υπέρ του πρώτου, ο οποίος προηγείται στα θέματα της διαχείρισης της κρίσης και της προσέλκυσης επενδύσεων.

πηγη: news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ