Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΆνοιγμα τουρισμού: Ασφαλής προορισμός η Ελλάδα για τους Βρετανούς τουρίστες, λένε τα...

Άνοιγμα τουρισμού: Ασφαλής προορισμός η Ελλάδα για τους Βρετανούς τουρίστες, λένε τα ταξιδιωτικά γραφεία

Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία είναι ασφαλείς προορισμοί για τους Βρετανούς τουρίστες. Όπως επισημαίνουν τα αφεντικά ταξιδιωτικών γραφείων καλώντας εμμέσως πλην σαφώς την κυβέρνηση του Λονδίνου να εντάξει τη χώρα μας στην «πράσινη λίστα». Με τους προορισμούς χωρίς καραντίνα το συντομότερο δυνατό.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι επικεφαλής των ταξιδιωτικών γραφείων υποστηρίζουν ότι η χώρα μας, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, δεν θέτουν σε κίνδυνο τους τουρίστες. Καθώς λιγότερο από το 1% των αφίξεων από τις χώρες αυτές βρέθηκαν θετικοί στη νόσο Covid – 19.

Τα στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS) δείχνουν ότι, περίπου το 0,8% των αφίξεων από την Ελλάδα ήταν θετικοί στον κορωνοϊό. Σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Το αντίστοιχο ποσοστό για την Ισπανία ήταν 0,7%, για την Ιταλία 0,4% και την Πορτογαλία 0,6%.

Όμως, μόνο η Πορτογαλία ήταν το μοναδικό τουριστικό «hotspot» που εντάχθηκε στη «πράσινη λίστα» που ανακοίνωσε το Λονδίνο, απαλλάσσοντας τους Βρετανούς που επισκέπτονται τη χώρα από την καραντίνα κατά την επιστροφή στην πατρίδα τους.

Για το λόγο αυτό, τα αφεντικά των ταξιδιωτικών γραφείων, με βάση τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία είναι ασφαλείς προορισμοί, καλούν τους Βρετανούς υπουργούς να επεκτείνουν τον κατάλογο της «πράσινης λίστας» συμπεριλαμβάνοντας περισσότερες ευρωπαικές χώρες καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα, στη χώρα του Τζόνσον γίνεται επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας.

Σχολιάζοντας τη βρετανική ανακοίνωση, ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης υποστήριξε: «Θεωρούμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση σε ότι αφορά την πανδημία αυτή την περίοδο και κάθε εβδομάδα γίνεται όλο και καλύτερη. Αυτό δείχνουν τα δεδομένα.»

Επίσης, τόνισε ότι οι υπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να είχαν λάβει διαφορετική προσέγγιση για τα νησιά της Ελλάδας, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι υψηλότερα σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα: «Η Βρετανία θα μπορούσε να είχε λάβει διαφορετική προσέγγιση για τα νησιά αυτά», τόνισε.

Από την πλευρά της, η Ρόδη Κράτσα, περιφερειάρχης των Ιονίων Νήσων δήλωσε: «Η απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να μην συμπεριλάβει την Ελλάδα στην “πράσινη λίστα” και να επιβάλει καραντίνα σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Αγγλία είναι αδικαιολόγητη… Η Ελλάδα έχει αποδείξει αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα στη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας. Όπως η περιοχή των νησιών του Ιονίου, μια περιοχή που λατρεύουν οι Βρετανοί ταξιδιώτες. Είμαι βέβαιος ότι η Βρετανία θα αλλάξει πολύ σύντομα αυτήν την απόφαση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ