Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στη Φλώρινα: Έκκληση από τον δήμαρχο για τήρηση των μέτρων

«Η χαλάρωση μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες»

Να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας και αποφυγής διασποράς του κορονοϊού (μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά κλπ) ζητά από τους κατοίκους της Φλώρινας ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Γιαννάκης. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που έχει σημειωθεί τις τελευταίες 10 ημέρες έχει προξενήσει έντονο προβληματισμό και ανησυχία.

Με βάση χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αυτή τη στιγμή υπάρχουν 81 ενεργά κρούσματα στον δήμο.

Ο κ. Γιαννάκης τονίζει ότι «ο δήμος για πρώτη φόρα από την έναρξη της πανδημίας καταγράφει τόσο υψηλό αριθμό κρουσμάτων» και επισημαίνει ότι «είναι ζήτημα ευθύνης, χρέους, σεβασμού και προστασίας της ανθρώπινης ζωής, οι επαγγελματίες, οι πολίτες, οι Σύλλογοι, η εκπαιδευτική κοινότητα, να επιδείξουν υπευθυνότητα, ψυχραιμία και προσοχή, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις».

Ο δήμαρχος της Φλώρινας προειδοποιεί ότι η χαλάρωση και η μη εφαρμογή των μέτρων που παρατηρείται τελευταία σε πολίτες του δήμου, «μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες, όπως ένα τοπικό lockdown, που θα είναι καταστροφικό για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την ένταση των κρουσμάτων εντοπίζεται στο δημοτικό διαμέρισμα της Μελίτης, ενώ συνεργεία του ΕΟΔΥ προβαίνουν σε καθημερινά διαγνωστικά τεστ στην περιοχή.

πηγη: newsbeadt.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ