Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΓώγος: Το εμβόλιο δεν επηρεάζει τη γονιμότητα – Τι είπε για έγκυες...

Γώγος: Το εμβόλιο δεν επηρεάζει τη γονιμότητα – Τι είπε για έγκυες και παιδιά

Ο καθηγητής Παθολογίας τόνισε τόνισε ότι δε χρειάζεται να πάρει κάποιος προληπτικά κάποιο φάρμακο

Για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στη χώρα, αλλά και για την εξέλιξη της πανδημίας μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Χαράλαμπος Γώγος στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «το εμβόλιο δεν επηρεάζει τη γονιμότητα. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο δεδομένο», υπογραμμίζοντας δε πως η εγκυμοσύνη αποτελεί παράγοντα κινδύνου για σοβαρή νόσο COVID-19, άρα ο εμβολιασμός είναι ωφέλιμος.

Παράλληλα, ο καθηγητής τόνισε τόνισε ότι δε χρειάζεται να πάρει κάποιος προληπτικά κάποιο φάρμακο, ωστόσο ορισμένες ειδικές κατηγορίες πολιτών με χρόνια προβλήματα, όπως πχ θρομβοφιλία, χρειάζεται να συνεννοηθούν με τον γιατρό που τους παρακολουθεί.

Για το εάν πρέπει να εμβολιάζονται τα παιδιά, ο κ. Γώγος διευκρίνισε ότι αυτό πρέπει να γίνει όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες, και μόνο εφόσον τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι τέτοια που δείχνουν ότι η διασπορά δεν μπορεί να ελεγχθεί μόνο με τον εμβολιασμό των ενηλίκων.

Σχετικά με τη διενέργεια δεξιώσεων γάμων σε κτήματα, τόνισε ότι είναι ένα θέμα που θα το μελετήσει η επιτροπή προς το τέλος του μήνα, αφότου έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από το άνοιγμα του τουρισμού.

πηγη: news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ