Θάνατος 44χρονης μετά το Astrazeneca: «Προφανώς υπήρχε κάτι που την έκανε ευάλωτη στο εμβόλιο»

Αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις

Για τον τραγικό θάνατο της 44χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca μίλησαν στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Χρούσος, Μέλος Επιτροπής Εμβολιασμών, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ και η Ματίνα Παγώνη, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

«Προφανώς υπήρχε κάτι που την έκανε ευάλωτη στο εμβόλιο ή την νόσο αν αρρώσταινε. Πιθανόν το εμβόλιο το προκάλεσε αλλά μπορεί να υπήρχε κάτι από κάτω, υπήρχε η ευαλωτότητα» είπε ο κ. Χρούσος.

Από την πλευρά της, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι «θα δούμε τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές εξετάσεις πρώτα», ενώ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει επιπλοκή θρόμβωσης μετά από 14 ώρες».

Τόνισε ακόμα ότι δεν πρέπει να δημιουργείται πανικός, ωστόσο, όπως είπε «είναι ένα τραγικό γεγονός το οποίο επηρέασε πολύ κόσμο. Είναι τραγικό γεγονός, επηρέασε κόσμο».

Τέλος σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και το ενδεχόμενο αλλαγής της δεύτερης δόσης, ο κ. Χρούσος είπε ότι «δεν συνίσταται η αλλαγή της δεύτερης δόσης με άλλο εμβόλιο, ωστόσο η δεύτερη δόση μπορεί να είναι και διαφορετικής εταιρείας από την πρώτη δόση, ίσως είναι και καλύτερο»

Για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις εγκύους ή όσες γυναίκες σκοπεύουν να κάνουν παιδιά άμεσα η κ. Παγώνη σημείωσε ότι «τα δεδομένα αλλάζουν γι’ αυτό και αλλάζουν και οι οδηγίες. Σύμφωνα με νέες μελέτες ούτε το εμβόλιο της Astra Zeneca επηρεάζει το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης».

πηγη: news.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ