Αυτά είναι τα συμπτώματα κάθε εμβολίου, πότε πετάμε τις μάσκες και πότε επανέρχεται η μουσική στην εστίαση

Όπως ανάφερε η διευθύντρια της Γ’ Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Γεννηματάς και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς), Ματίνα Παγώνη, τις μάσκες θα τις φοράμε μάλλον μέχρι και τα μέσα Σεπτέμβρη ενώ όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί θα ανοίξει κ ο δρόμος για μουσική στην εστίαση.

Μια πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη για την πανδημία του κορονοϊού έκανε σήμερα η διευθύντρια της Γ’ Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Γεννηματάς και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς), Ματίνα Παγώνη, η οποία ανέφερε ότι τις μάσκες θα τις φοράμε μάλλον μέχρι και τα μέσα Σεπτέμβρη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στην αρχή στους εμβολιασμούς σημειώνοντας ότι «πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στους νέους καθώς ο αριθμός που έτρεξε να κλίσει ραντεβού για εμβόλιο είναι πάρα πολύ μεγάλος». Αυτό όπως εξήγησε είναι σημαντικό καθώς έτσι χτίζεται το τείχος ανοσίας.

Ακόμα η κ. Παγώνη πρόσθεσε ότι θεωρεί πως στα μέσα Σεπτέμβρη θα είναι η ώρα για να «πετάξουμε τις μάσκες», καθώς εάν συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό οι εμβολιασμοί θα έχουμε φτάσει σε ένα υψηλό ποσοστό ανοσίας κατά του κορονοϊού.

Όπως δήλωσε το καλοκαίρι θα είναι πολύ διαφορετικό χωρίς να σημαίνει πως δεν θα φοράμε μάσκες ή δεν θα τηρούμε μέτρα και δεν θα προσέχουμε τις αποστάσεις.
Θα είμαστε πολύ πιο άνετα και θα μπορεί να συζητηθεί δυο άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί να είναι χωρίς μάσκα αλλά σε χώρους εξωτερικούς και μόνο.

Άνοιγμα γυμναστηρίων

Όπως είπε, επειδή οι άνθρωποι αυτοί έχουν κλειστή την επιχείρηση τους σχεδόν ένα χρόνο και περνούν δύσκολα, θα θα μπορούν να ανοίξουν με μεγάλη προσοχή σε 10-15 μέρες όταν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί με προσοχή σωστή απολύμανση και αποστάσεις.

Εμβολιασμός 20αρηδων

Όλοι περάσαμε από αυτές τις ηλικίες θέλουν να διασκεδάσουν, να βγουν και πρέπει να βρεθούμε στη θέση τους που παραμένουν εγκλωβισμένοι 1 χρόνο μέσα.

Συμπτώματα μετά τους εμβολιασμούς

Η κυρία Παγώνη αναφέρθηκε και στα συμπτώματα μετά τους εμβολιασμούς.

Pfizer: Η πλειοψηφία δεν αισθάνθηκε απολύτως τίποτα ενώ κάποιοι αισθάνθηκαν έναν πονοκέφαλο ελαφρύ ο οποίος διήρκησε για δυο 24ωρα και ίσως κάποια δ΄πεκατα έως 37.5

Astrazeneca: Πυρετοί μέχρι 39 για δυο 24ωρα χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα παρά μόνο κάποιες μυαλγίες στο σώμα.

Σε όλα τα εμβόλια τοπικός πόνος για 10 ημέρες στο σημείο όπου έγινε ο εμβολιασμός

Επίσης τόνισε πως τα συμπτώματα είναι θέμα οργανισμού και όχι εμβολίου ή ηλικίας.

Το 95% μετά από 3 ημέρες δεν αντιμετώπιζε κανένα θέμα γι’ αυτό κάλεσε τους πολίτες να μην φοβηθούν.

Νυχτερινή διασκέδαση, γιατί απαγορεύτηκε η μουσική στην εστίαση

Η κυρία Παγώνη αναφέρθηκε επίσης στο ότι δεν θα έχει μουσική η εστίαση αναφέροντας πως όταν υπάρχει μουσική αναγκαζόμαστε να μιλάμε δυνατά με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης ειδικά σε κλειστούς χώρους. Μάλιστα όπως τόνισε σε λίγες μέρες όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί θα υπάρχει και μουσική.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ