Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΟΣΔΕ 2021: Έρχεται στα ΚΥΔ το πρώτο κύμα δηλώσεων

ΟΣΔΕ 2021: Έρχεται στα ΚΥΔ το πρώτο κύμα δηλώσεων

Δ. Καπνιάς: η πανδημία έχει δημιουργήσει ιδιαίτερες συνθήκες για αγρότες και υπαλλήλους

Περισσότερες από 4.000 δηλώσεις έχουν ήδη καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα από τις 15 Απριλίου, όταν άνοιξαν οι Πύλες του ΟΣΔΕ, ενώ ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πιστοποίησης και ο έλεγχος των δικαιολογητικών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ξεκινά σταδιακά η δραστηριοποίηση των ΚΥΔ.

Όπως εξηγεί στην «ΥΧ» ο υπεύθυνος έργου ΟΣΔΕ της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Δημήτρης Καπνιάς,

«φέτος, στα 410 ΚΥΔ που ανανέωσαν την πιστοποίησή τους προστίθενται και 110 ακόμη, τα οποία πιστοποιούνται για πρώτη φορά. Η κινητοποίηση είναι αυξανόμενη, κατ’ αρχάς στην ενημέρωση των παραγωγών και στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού, ώστε να μη χαθεί χρόνος, με δεδομένη και την έλευση των γιορτών».

Ειδικά μέτρα προστασίας

Παρά το γεγονός ότι μετά από επτά έτη λειτουργίας του πλαισίου υπάρχει μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία για τους περισσότερους, καθώς και τα νεοεισερχόμενα ΚΥΔ συνήθως στελεχώνονται από κάποιους έμπειρους χειριστές, ο κ. Καπνιάς επισημαίνει ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει ιδιαίτερες συνθήκες και η κινητοποίηση 650.000 αγροτών και πάνω από 5.000 εργαζομένων δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανησυχία.

«Η δική μας πρόταση είναι ότι τα στελέχη των ΚΥΔ δεν πρέπει μόνο να ενταχθούν στο πρόγραμμα των self-tests, αλλά και να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό τους τις επόμενες εβδομάδες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως εξηγεί, «η περσινή εμπειρία είναι σημαντική και συνολικά το πλαίσιο υποβοήθησης έδειξε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε πολύ δύσκολες συνθήκες, όμως είναι απολύτως λογικό να απαιτούνται ειδικά μέτρα προστασίας για μια διαδικασία που εμπλέκει πρακτικά το σύνολο της ελληνικής υπαίθρου. Εμείς, από την πλευρά μας, προσπαθούμε να συμβάλουμε με τα δικά μας τεχνολογικά όπλα, παρέχοντας ψηφιακά εργαλεία που μειώνουν τις ανάγκες φυσικής επαφής και της διακίνησης εγγράφων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τη Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια στα στελέχη των ΚΥΔ, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται το πρώτο κύμα των αγροτών. «Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας. Εύχομαι καλή δουλειά σε όλους με ασφάλεια και υγεία πάνω από όλα», καταλήγει ο κ. Καπνιάς.

πηγη: ypaithros.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ