Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚορονοϊός: Το μεγάλο στοίχημα του Πάσχα – Οι φόβοι των ειδικών και...

Κορονοϊός: Το μεγάλο στοίχημα του Πάσχα – Οι φόβοι των ειδικών και τα νέα μέτρα σε ισχύ

Ανησυχία των ειδικών και της κυβέρνησης για το πώς θα εξελιχθούν τα κρούσματα αμέσως μετά το Πάσχα

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής για τη διαχείριση του κορονοϊού το σταδιακό άνοιγμα της χώρας, ειδικά από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα.

Οι εκκλησίες θα ανοίξουν έστω με αυστηρά μέτρα, ενώ ήδη το λιανεμπόριο κινείται σε Πασχαλινούς ρυθμούς. Ταυτόχρονα η συνύπαρξη πολλών ατόμων μαζί την Ανάσταση αλλά και την Ημέρα του Πάσχα, προκαλεί φόβους στους ειδικούς γι πιθανή αύξηση κρουσμάτων αμέσως μετά την εορταστική περίπτωση.

Ένας φόβος που υπάρχει και στα κυβερνητικά στελέχη φυσικά, αφού δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να διακινδυνέψουν την τουριστική περίοδο που ξεκινά επισήμως λίγες ημέρες μετά το Πάσχα στις 14 Μαΐου.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, πολλά μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας φοβούνται μία σχετική άνοδο των κρουσμάτων μετά το Πάσχα αλλά όχι σε υψηλό βαθμό. Και αυτό διότι εκτιμούν ότι ο καλός καιρός που θα επικρατήσει, θα περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα μετάδοσης κάτι που δεν θα συνέβαινε εάν δεν επικρατούσε καλοκαιρία.

Οι εμβολιασμοί

Από την άλλη στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν κατακόρυφα τις επόμενες ημέρες οι εμβολιασμοί ώστε να προστατευθούν όλο και περισσότεροι πολίτες. Τα στελέχη της κυβέρνησης ιδανικά θα ήθελαν να διπλασιασθούν οι εμβολιασμοί τις επόμενες εβδομάδες ,ώστε να μπούμε στην τουριστική περίοδο όσο το δυνατόν πιο προφυλαγμένοι. Κάτι που θα δημιουργήσει και αίσθημα ασφάλειας στους ξένους επισκέπτες.

Όμως τα αγκάθια με τις αλλεπάλληλες ακυρώσεις με συγκεκριμένα εμβόλια, φέρνουν καθυστερήσεις. Γι αυτό άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκανε έκκληση να εμβολιασθούν όλοι, καθώς αποτελεί το μοναδικό όπλο μας εναντίον της πανδημίας.

Σύντομα πάντως και συγκεκριμένα στις 5 Μαΐου, ξεκινούν οι εμβολιασμοί και με το εμβόλιο της Johnson & Johnson που θα επισπεύσει τις διαδικασίες για μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Μάλιστα όπως αναφέρουν πηγές του ethnos.gr, έχει δοθεί στους Διοικητές των νοσοκομείων να προσθέσουν μία εμβολιαστική γραμμή για να ξεκινήσει η διαδικασία και με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Οι φόβοι για τις εκκλησίες

Η ανησυχία των ειδικών εστιάζεται και στις εκκλησίες τις ημέρες αυτές με δεδομένο ότι χιλιάδες πιστοί θα σπεύσουν στους ναούς. Δεν είναι τυχαίο ότι επιβλήθηκε διπλή μάσκα τόσο σε εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test.

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία στις εκκλησίες του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τ.μ., και πάντα με την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

πηγη: ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ