Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑξιοθέατα καταδυτικού τουρισμού στοχεύει να δημιουργήσει ο Δήμος Καλαμάτας

Αξιοθέατα καταδυτικού τουρισμού στοχεύει να δημιουργήσει ο Δήμος Καλαμάτας

Αξιοθέατα καταδυτικού τουρισμού στοχεύει να δημιουργήσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Σύμφωνα με ενημέρωσή του, μέσω προγραμματικής σύμβασης, Δήμος και ΔΕΥΑ Καλαμάτας στοχεύουν σε συνεργασία και με το ΕΛΚΕΘΕ στην υλοποίηση της δράσης με τίτλο “Ελεύθερα Τεχνητά Υποβρύχια Αξιοθέατα”.

Η πράξη αυτή έχει κύριο στόχο την αναβάθμιση της υποθαλάσσιας βιοποικιλότητας του Μεσσηνιακού Κόλπου, αλλά και να αποτελέσει η περιοχή παγκόσμιο πόλο έλξης ξενάγησης και εκπαίδευσης αυτόνομων δυτών.

Η δράση, με την ολοκλήρωσή της, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για του δύτες και τους θαλάσσιους ερευνητές και θα αποτελέσει ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της τουριστικά αναπτυσσόμενης Μεσσηνίας.

Αφορά την κατασκευή πέντε τουλάχιστον ελεύθερων τεχνητών υποβρύχιων αξιοθέατων με την πόντιση πλοίων και τεχνητών υφάλων ποικίλων σχημάτων και μεγεθών εντός του Μεσσηνιακού Κόλπου και πλησίον της ανατολικής ακτής στους πρόποδες του Ταϋγέτου.

Τα αξιοθέατα αυτά εκτός από πόλος έλξης ερασιτεχνών αυτοδυτών θα αποτελέσουν ταυτόχρονα και καταφύγιο για την θαλάσσια ζωή, χάρη στη θέσης τους η οποία θα επιλεγεί σύμφωνα με μελέτη που θα εκπονήσει μια spin-off εταιρεία του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιας Ερευνας (ΕΛΚΕΘΕ). Τα σημεία αυτά θα έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα τόσο από επιστημονικό προσωπικό για παρακολούθηση και καταγραφή όσο και από ερασιτέχνες λάτρεις του θαλάσσιου βυθού για διασκέδαση και ξενάγηση του υποθαλάσσιου κόσμου.

Η ολοκλήρωση της δράσης θα γίνει με την συνεργασία όλων των αρμόδιων δημόσιων φορέων: Δήμος Καλαμάτας, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Λιμεναρχείο Καλαμάτας, ΕΛΚΕΘΕ και ΙΘΑΒΒΥΚ (Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιέργειας).

Πηγή: eleftheriaonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ