Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑνάγκη άμεσης καταγραφής των ζημιών και στήριξης των αγροτών

Ανάγκη άμεσης καταγραφής των ζημιών και στήριξης των αγροτών

Στη Βουλή «έφερε» η Δ. Αυγερινοπούλου τις καταστροφές από χαλάζι στις καλλιέργειες σε Ρουπάκι, Κόροιβο, Αμπελόκαμπο και Νέα Μανωλάδα, κ.α.

Ταχύτατα ήταν τα αντανακλαστικά της Βουλευτού Ν. Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Δρος Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, στο θέμα που προέκυψε με τις εκτεταμένες καταστροφέςπου υπέστησαν καλλιέργειες καρπουζιού, πατάτας και ντομάτας το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, λόγω χαλαζόπτωσης,σε περιοχές του Νομού Ηλείας και συγκεκριμένα στις τοπικές Κοινότητες Ρουπακίου και Κοροίβου του Δήμου Πηνειού, Αμπελοκάμπου του Δήμου Ήλιδας και Νέας Μανωλάδας του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Άμεσα η κα Βουλευτής έθεσε το θέμα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,δια μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητώντας την έγκαιρη καταγραφή των ζημιών, αλλά και την ουσιαστική στήριξη των αγροτών.

Ειδικότερα, στην αναφορά της στη Βουλή η κα Αυγερινοπούλου σημείωσε ότι το οικονομικό αυτό πλήγμα έρχεται να προστεθεί στην οικονομική δυσπραγία που βιώνουν οι αγρότες και λόγω της πανδημίας της COVID-19, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι αφενός με τις επιπτώσεις της πανδημίας και αφετέρου με τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ