Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΡητά αντίθετος με την επίταξη ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών

Ρητά αντίθετος με την επίταξη ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών

Παρουσιάζεται  ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Ρητά αντίθετος στην παραμονή και την παράταση του μέτρου της επιστράτευσης των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών που εδώ και έναν μήνα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ, είναι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Σε ανακοίνωση που εστάλη στον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου-Ολυμπίας, αναφορικά σχετικά  με την  επίταξη  των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών, εκ μέρους του ΠΙΣ τονίζονται τα εξής:

«Το Υπουργείο Υγείας είχε στη διάθεση του χρόνο για να δρομολογήσει επαρκείς λύσεις για την κάλυψη των έκτακτων και διαρκών αναγκών στα δημόσια Νοσοκομεία αξιοποιώντας τις προτάσεις μας. Η εργαλειοποίηση της επιστράτευσης και των επιτάξεων στο δημόσιο διάλογο, δεν βοηθά στην ανεύρεση συναινετικών και ουσιαστικών λύσεων για τη στήριξη του ΕΣΥ. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει προτείνει από το 2019 λύσεις αναγκαίες για τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ και από τον Νοέμβριο του 2020 άμεσες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της στελέχωσής του.

Η επιστράτευση και οι επιτάξεις είναι μέτρα αυταρχικά και αναποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία ενδέχεται να διατηρηθεί σε βάθος χρόνου. Έχουμε επισημάνει πολλαπλώς ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) αποτελεί αναγκαίο ανάχωμα για την αυξημένη πίεση στο ΕΣΥ. O ΠΙΣ καλεί το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα σε μόνιμες προσλήψεις ιατρών στο ΕΣΥ και να αξιοποιήσει τις προτάσεις του έστω και τώρα, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα και στην εξυπηρέτηση των πολιτών στα ιατρεία της γειτονιάς, όπου πρέπει να επιστρέψουν οι επίστρατοι.

Επιπλέον είναι αναγκαία η έμπρακτη αναγνώριση και έγκαιρη αποζημίωση των υπηρεσιών τους, όπως και των μονίμων στελεχών του Εθνικού Συστήματος Υγείας που δικαιούνται επίδομα πανδημίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ