Κύπρος: 927 νέα κρούσματα – Έρχονται αυστηρά μέτρα

Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία χαλάρωση για τις ημέρες του Πάσχα – 74 ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση 

Μονόδρομος είναι πλέον για την κυπριακή κυβέρνηση η αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινώς δημιουργούν έντονη ανησυχία και μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

Απόψε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ενημερώνεται από την επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή και αύριο αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα μέτρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισηγήσεις περιλαμβάνουν αυστηρό lockdown κάτι που ενδεχομένως να αποφευχθεί κυρίως για κοινωνικούς λόγους αφού έχει διαπιστωθεί κόπωση και μη τήρηση των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται.

Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία χαλάρωση για τις ημέρες του Πάσχα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα περιοριστεί σημαντικά η διακίνηση των πολιτών και ίσως δοθεί η δυνατότητα κυκλοφορίας μόνο με ένα sms καθημερινώς και απαγόρευση κυκλοφορίας τα βράδια.

Σήμερα καταγράφηκε ακόμα ένας θάνατος 6χρονου που είχε εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου Astrazeneca και 927 νέα θετικά κρούσματα από 55.566 τεστ.

πηγη: protothema.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ