Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΘεοδωρίδου: Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού μπορούν να γίνονται και σε έγκυες

Θεοδωρίδου: Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού μπορούν να γίνονται και σε έγκυες

Τι είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Την αναστολή του εμβολιασμού με το εμβόλιο της Johnson & Johnson που θα ξεκινούσε σήμερα στη χώρα μας, εξήγησε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών.

Είπε ότι στην Αμερική εξετάζονται έξι περιπτώσεων θρομβώσεων σε σύνολο περίπου 7 εκατ. εμβολιασμών. Ανέφερε ότι βασικό του πλεονέκτημα είναι η μία δόση και η προστασία του αρχίζει ύστερα από 14 μέρες και η αποτελεσματικότητα του εκδηλώνεται μετά τις 28 μέρες. «Παρά το γεγονός της μεγάλης αναστάτωσης που έχει επιφέρει η αναστολή, θα πρέπει να εστιάσουμε στη θετική πλευρά, που είναι η αυστηρή τήρηση των μέτρων ελέγχου». Συνέστησε υπομονή μέχρι τη γνωμοδότηση των ρυθμιστικών αρχών.

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε, επίσης, στην επικαιροποίηση των οδηγιών όσο γνωρίζουμε καλύτερα τον ιό. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των εγκύων. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, δεν εντοπίζεται κανένα σήμα κινδύνου από τους εμβολιασμούς των εγκύων. Τόνισε ότι τα εμβόλια που δεν περιέχουν κανέναν ζωντανό οργανισμό μπορούν να γίνονται στις εγκύους, χωρίς μάλιστα κανένα τεστ προηγουμένως. Ο θηλασμός επίσης είναι ασφαλής.

πηγη: news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ