Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΔρόμοι και πλατείες ανήκουν στο Δημόσιο από αδιαφορία των Δήμων Καλαμάτας και...

Δρόμοι και πλατείες ανήκουν στο Δημόσιο από αδιαφορία των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης

Δρόμοι και πλατείες της Καλαμάτας ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο και όχι στο δήμο, όπως προβλέπεται. Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από πηγή που γνωρίζει σε βάθος το θέμα, διαδοχικές δημοτικές αρχές αδιαφόρησαν για την αποκατάσταση της κανονικότητας, παρότι ενημερώθηκαν για τη σοβαρή εκκρεμότητα.

Με βάση την ίδια ενημέρωση, μόνο ένα δίκτυο δρόμων γύρω από την Αριστομένους, ενδεχομένως και το Πάρκο Σιδηροδρόμων ανήκουν στο δήμο, λόγω ενδιαφέροντος και αγωγής που κατατέθηκε το πιθανότερο επί δημαρχοντίας Γιώργου Κουτσούλη, με την οποία αναγνωρίστηκε η κυριότητα του δήμου. Είναι ένα ζήτημα χρόνων που έχει τεθεί στο Δήμο Καλαμάτας, στις δημοτικές αρχές, αλλά ακόμα δεν έχει λυθεί. Υπολογίζεται ότι η εκκρεμότητα αφορά πάνω από 1.000 ΚΑΕΚ (Κωδικούς Αριθμούς Εθνικού Κτηματολογίου).

Η εκτίμηση είναι ότι θα χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση του Δημοσίου από την Πολιτεία, από το αρμόδιο υπουργείο, για να λυθεί. Για την ώρα λύση μπορεί να δοθεί μόνο με αγωγές από την πλευρά του δήμου και τη συναίνεση της Κτηματικής Υπηρεσίας ή και με αιτήσεις διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων, διαδικασία όμως που είναι χρονοβόρα. Για το ζήτημα αυτό έχει γνωμοδοτήσει σχετικά και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Να αναφέρουμε, επίσης, ότι κάτι ανάλογο, παρόμοια δηλαδή εκκρεμότητα υπάρχει με δρόμους και πλατείες στη Μεσσήνη.

πηγη: eleftheriaonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ