Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜήνυση κατά Ιερώνυμου για τις δηλώσεις περί Ισλάμ

Μήνυση κατά Ιερώνυμου για τις δηλώσεις περί Ισλάμ

Πατρινός δικηγόρος έχει αναλάβει την υπόθεση

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Ιερώνυμου, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, Τούρκος πολίτης – κάτοικος της Κωνσταντινούπολης. Μετά τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας περί του Ισλάμ. Μάλιστα, τον Τούρκο πολίτη εκπροσωπεί νομικά ο Πατρινός δικηγόρος κ. Βασίλειος Λυμπέρης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος υπήκοος, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα που ζει και εργάζεται στην Πόλη. Ζητά από την ελληνική δικαιοσύνη να ερευνήσει το ζήτημα των δηλώσεων του κ. Ιερώνυμου και να του αποδώσει ποινικές ευθύνες.

Υπενθυμίζουμε ότι, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, που μεταδόθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2021, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «το Ισλάμ, οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία αλλά πολιτικό κόμμα και είναι οι άνθρωποι του πολέμου».«Είναι οι άνθρωποι της εξαπλώσεως, αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ισλάμ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει ο μηνυτής: «Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προκαλεί τόσο την ελληνική όσο και την τουρκική κοινωνία. Κι οδηγεί τους ανθρώπους σε μίσος, μισαλλοδοξία και βία κατά της θρησκείας μας, το Ισλάμ». Ενώ σε άλλο σημείο της μήνυσης αναφέρει ότι: «Αυτό το είδος έκφρασης που στοχεύει στην περιθωριοποίηση των μουσουλμάνων. Τροφοδοτεί το ρατσισμό εναντίον των μουσουλμάνων και είναι ικανός να οδηγήσει σε επιθέσεις κατά της ζωής τους και των χώρων λατρείας τους». Επιπρόσθετα, ο μηνυτής αναφέρει πως οι δηλώσεις του Προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας: «διεγείρουν σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις μίσους  ή βία κατά των απανταχού μουσουλμάνων. Κι ιδιαίτερα αυτών που διαβιούν εντός της ελληνικής επικράτειας». Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους Έλληνες πολίτες με μουσουλμανικό θρήσκευμα που ζουν στην Θράκη.

Ο μηνυτής δεν παραλείπει να καταδικάσει τις ακρότητες που έχουν γίνει από μουσουλμάνους. Αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «Οι ακρότητες ορισμένων που στο όνομα του Ισλάμ έχουν διαπράξει καταδικαστέες πράξεις. Έχουν συμβεί σε άλλες χώρες και τις έχουμε αποδοκιμάσει πρώτοι εμείς ως Μουσουλμάνοι. Ακριβώς γιατί είναι ενάντιες στο Ιερό Κοράνι και προσβάλλουν την πίστη μας».

Μάλιστα, ο Τούρκος πολίτης της Κωνσταντινούπολης, καλεί ως μάρτυρες, συγκεκριμένους Έλληνες πολίτες, μουσουλμανικού θρησκεύματος, που ζουν και εργάζονται στο νομό Ροδόπης.

Οι διευκρινήσεις της Αρχιεπισκοπής

Να σημειωθεί, ότι οι δηλώσεις του κ. Ιερώνυμου είχαν προκαλέσει αντιδράσεις, για αυτό και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, προχώρησε στις 17 Ιανουαρίου 2021, σε διευκρινιστική δήλωση στην οποία, μεταξύ άλλων τονιζόταν πως ο Αρχιεπίσκοπος: «δεν εννοούσε τίποτε περισσότερο από τη διαστροφή της ίδιας της μουσουλμανικής θρησκείας από μία δράκα ακραίων φονταμενταλιστών, που σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο σε όλη την Οικουμένη».

Αντιδράσεις από την Τουρκία

Οι δηλώσεις αυτές είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση του επικεφαλής των Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, του τουρκικού Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και των δύο μουφτήδων της της Ξάνθης και του Διδυμοτείχου.

Τι λέει ο δικηγόρος Βασίλειος Λυμπέρης

Ο «Νεολόγος» των Πατρών, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δικηγόρο και πληρεξούσιο του Τούρκου που κατέθεσε τη μήνυση κατά του Αρχιεπισκόπου. Όπως είπε ο κ. Βασίλειος Λυμπέρης, ο πελάτης του, ως Τούρκος υπήκοος και ιθαγενής, θεώρησε ότι προσεβλήθη από τις επίμαχες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου. Όσο για την ουσία της μήνυσης, ο κ. Λυμπέρης ανέφερε ότι αυτή θα κριθεί από την Δικαιοσύνη, ωστόσο απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως πιστεύει ότι η μηνυτήρια που κατέθεσε εξ’ ονόματος του πελάτη του θα έχει τύχη. 

Πηγή: dete.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ