Τζανάκης: Στην πραγματικότητα η Ελλάδα έχει έως και 200.000 ενεργά κρούσματα

Μετά τις 20 Απριλίου αναμένεται η μείωση κρουσμάτων και νοσηλειών

Τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα έως και 200.000, δήλωσε ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης.

Αυτός ο αριθμός εξάγεται από προσομοίωση που έχει γίνει και δείχνει ότι τα κρούσματα είναι 4-6 φορές πάνω από αυτά που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, εξήγησε ο καθηγητής.about:blank

Μάλιστα, σημείωσε ότι ίσως τα κρούσματα να είναι τριπλάσια από αυτά που ανακοινώνονται και πρόσθεσε ότι αν γίνονταν τεστ σε όλο τον πληθυσμό θα εντοπίζονταν 8.000-9.000 περιπτώσεις την ημέρα.

Περιγράφοντας την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ο κ. Τζανάκης στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για παρατεταμένη κορύφωση και τόνισε ότι η διασπορά είναι μεγάλη.

Ο καθηγητής δήλωσε πως μετά τις 20 Απριλίου αναμένεται να μειωθεί ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλειών. Η κάμψη στον αριθμό των διασωληνωμένων και των θανάτων θα έρθει με μια καθυστέρηση 2-3 εβδομάδων μετά την κάμψη των κρουσμάτων.

Τα νοσοκομεία θα πιέζονται μέχρι τις 20 Απριλίου συμπλήρωσε. «Ελπίζω ότι θα σταματήσουμε γύρω στα 900 κρεβάτια», πρόσθεσε.

 

Στις δηλώσεις του ο κ. Τζανάκης προειδοποίησε ότι το Πάσχα ο κάθε ναός μπορεί να γίνει γενέτειρα πολλών κρουσμάτων. Σχολίασε παράλληλα ότι η εκκλησία πρέπει να μπει προ των ευθυνών της και να μην πιέζει το κράτος.

πηγη: lifo.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ