Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠαυλάκης: «Εβδομάδα Παθών» διαρκείας μέχρι το Πάσχα - Οι θάνατοι έχουν προδιαγραφεί...

Παυλάκης: «Εβδομάδα Παθών» διαρκείας μέχρι το Πάσχα – Οι θάνατοι έχουν προδιαγραφεί από τον περασμένο μήνα

Ο ερευνητής και επικεφαλής τμήματος εμβολίων Εθνικού Ινστιτούτο ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης αναφέρθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του στην έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα ενώ τοποθετήθηκε και για τις μετακινήσεις το Πάσχα.

«Με τον μεγάλο αριθμό νεκρών και διασωληνωμένων, θα έχουμε Εβδομάδα Παθών διαρκείας μέχρι το Πάσχα», σχολίασε ο κος Παυλάκης μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», με τον παρουσιαστή της πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής να διερωτάται τον λόγο.

Λόγω των κρουσμάτων, αναμένεται κοσμοσυρροή στα νοσοκομεία


Αιτία είναι ότι «οι θάνατοι έχουν προδιαγραφεί τον περασμένο μήνα από τα κρούσματα, τα πάρα πολλά κρούσματα, οπότε στατιστικά περιμένουμε και κοσμοσυρροή στα νοσοκομεία, περιμένουμε ημέρες που θα έχουμε και 100 θανάτους. Ελπίζω να μην πάμε πολύ περισσότερο», προσέθεσε. «Με κάθε άνοιγμα δραστηριότητας, ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιβαρυνθεί περισσότερο η κατάσταση», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Το πρώτο μας καθήκον είναι να πέσουν τα κρούσματα κατακόρυφα», τόνισε ο κ. Παυλάκης, συμπληρώνοντας πως «αν γίνει αυτό, υπάρχει ελπίδα για ασφαλέστερο Πάσχα και καλό καλοκαίρι». Διευκρίνισε, ωστόσο, πως δεν θέλει να ξανακλείσουν τα μαγαζιά που άνοιξαν. «Κάτι τέτοιο θα είναι πισωγύρισμα».

Πρόταση να απελευθερωθεί το λιανεμπόριο τις καθημερινές


Στην πρωινή εκπομπή ήταν και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, προτάσσοντας πως το πρώτο lockdown ήταν επιτυχημένο γιατί ο κόσμος συμμετείχε, ενώ επεσήμανε πως το τελευταίο διάστημα αυξήθηκε η μεταδοτικότητα του ιού από τις επισκέψεις σε σπίτια συγγενών.

Έπειτα έκανε την πρόταση να απελευθερωθεί το λιανεμπόριο τις καθημερινές και να παραμείνουν οι αυστηροί περιορισμοί το Σάββατο. Και σε ό,τι αφορά στο Πάσχα στο χωριό, ο κ. Βασιλακόπουλος εκτίμησε πως αν μείνουν οι Αθηναίοι εδώ, θα δούμε γλέντια με περισσότερα άτομα σε σύγκριση με την περιφέρεια.


Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ