Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑδεια χρήσης υδατοδρομίου στο λιμάνι της Κυπαρισσίας

Αδεια χρήσης υδατοδρομίου στο λιμάνι της Κυπαρισσίας

Τη σύνταξη φακέλου άδειας χρήσης υδατοδρομίου στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, ενέκρινε η Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Ν. Μεσσηνίας, σε χθεσινή της συνεδρίαση.

Ακόμα, πήρε αποφάσεις για οριοθέτηση ζώνης στα λιμάνια Κορώνης, Πεταλιδίου και Καρδαμύλης.

Ο πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Νίκος Αλεξανδρόπουλος μας είπε ότι η άδεια χρήσης είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία υδατοδρομίου, που περιλαμβάνει εγκρίσεις από αρμόδιες υπηρεσίες και υπουργεία και συγκεκριμένο προσδιορισμό για το πού κατεβαίνει, πού ανεβαίνει και πού καταπλέει ένα υδροπλάνο. Ανέφερε πως έχει πολλή δουλειά και υπενθύμισε πως η Καλαμάτα έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια.

Για την οριοθέτηση ζώνης στα λιμάνια παρατήρησε ότι θα οριστεί χερσαία ζώνη (υπάρχει η ζώνη αιγιαλού) και με την εξομοίωση των λιμανιών είναι πιο εύκολη η διαδικασία χρηματοδότησης και η ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Διευκρίνισε πως με την εξομοίωση μπορείς να επεκτείνεις το μόλο ή να φτιάξεις τουριστικό αγκυροβόλιο.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος επεσήμανε ότι με τις αποφάσεις αυτές στόχος είναι η ανάπτυξη, οικονομική και τουριστική και η δημιουργία θέσεων εργασίας σε ελκυστικές περιοχές της Μεσσηνίας.

Γ.Σ.

(Φωτογραφία: Δημήτρης Τερζής)

πηγη: eleftheriaonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ