Καλαμάτα: Νίκας, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί κατηγορούμενοι για τις πλημμύρες του 2016

Εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων ο τότε δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, αντιδήμαρχοι Καλαμάτας και Οιχαλίας, ο τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και του ΓΟΕΒ Παμίσου, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και ο γενικός διευθυντής του “Μορέα”, παραπέμπονται σε δίκη ως κατηγορούμενοι για τις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016.

Η δίκη με την κατηγορία της συγκλίνουσας αμέλειας έχει προγραμματιστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, μετά από κλητήριο θέσπισμα του εισαγγελέα, στις 9 Ιουνίου.

Κατηγορούμενοι είναι: Ο τότε δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, οι τότε αντιδήμαρχοι Σαράντος Μαρινάκης και Ανδρέας Καραγιάννης, ο τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιάννης Καμβυσίδης, ο τότε διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Βασίλης Τζαμουράνης, ο τότε προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΚ Ιπποκράτης Μπαζιωτόπουλος, ο γενικός διευθυντής του “Μορέα” Γιώργος Συριανός, ο τότε αντιδήμαρχος Οιχαλίας Δημήτρης Καραμπούλας και ο τότε πρόεδρος του ΓΟΕΒ Παμίσου Μιχάλης Μανωλέας.

Οπως επισημαίνεται στο κλητήριο θέσπισμα, “άπαντες οι κατηγορούμενοι από συγκλίνουσα αμέλεια ήτοι από έλλειψη της προσοχής που όφειλαν κατά τις περιστάσεις και μπορούσαν να καταβάλουν και ενώ είχαν την ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αποτροπή πλημμύρας, δεν παρεμπόδισαν την επέλευση του αποτελέσματος αυτού και προξένησαν πλημμύρα, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπους και για ξένα πράγματα χωρίς να προβλέψουν το αξιόποινο αποτέλεσμα που παράχθηκε από τη συμπεριφορά τους”.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας ενέκρινε το αίτημα του Β. Τζαμουράνη για παροχή νομικής υποστήριξης στη συγκεκριμένη δίκη.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ