Κεραμέως: Δυνατότητα για μάθημα και στο προαύλιο του σχολείου

«Σύμμαχος ο καλός καιρός, τα self tests και ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών»

Ανοιχτό ενδεχόμενο για μάθημα και στο προαύλιο των σχολείων άφησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Τονίζοντας πως ο καλός καιρός είναι θετικός παράγοντας στην επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων.

«Μια μέρα αισιοδοξίας, τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο με αυξημένα μέτρα προστασίας», δήλωσε κατά την επίσκεψή της στο 3ο Γενικό Λύκειο Ιλίου. Προσθέτοντας ότι «το self test είναι ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο ξεκινάει τώρα» και συμβάλλει στην «καλλιέργεια της ατομικής ευθύνης στα παιδιά».

Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως ο καλός καιρός είναι σύμμαχος και υπάρχει ευελιξία στα σχολεία να διαμορφώσουν το μάθημα σε συνθήκες που κρίνουν κατάλληλες. Πως πχ. μάθημα στο προαύλιο του σχολείου, ή στην τάξη με τα παράθυρα ανοιχτά.

Υπογράμμισε πως ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών προχωράει. Κι όλα αυτά «βοηθούν στην επιστροφή στο σχολείο με πολύ μικρά, αργά και προσεκτικά βήματα». Οι τελικές αποφάσεις για τις προαγωγικές εξετάσεις θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Όσο για τις πανελλαδικές δρομολογούνται για εντός Ιουνίου, αλλά πάλι οι ανακοινώσεις θα γίνουν τον προσεχή χρόνο.

Εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί με κορωνοϊό

Μέχρι στιγμής, 613 μαθητές και εκπαιδευτικοί που υποβλήθηκαν σε self-test έχουν δηλώσει θετικοί στον κορωνοϊό. Στη σχετική πλατφόρμα και δεν επέστρεψαν σήμερα στα σχολεία. Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των λυκείων.

Σε σύνολο 245.093 τεστ, τα 613 δηλώθηκαν θετικά, δηλαδή 359 μαθητές και 254 καθηγητές. Σε self test υποβλήθηκαν 160.100 μαθητές, εκ των οποίων οι 159.741 ήταν αρνητικοί και οι 359 θετικοί. Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς, 84.993 καθηγητές έκαναν self-test με τους 84.739 να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα και 254 να δηλώνουν ότι βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Στη σημασία των self-tests αλλά και στις εκτιμήσεις για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας το προσεχές διάστημα αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης. «Αυτοί οι μαθητές και καθηγητές που απομονώνουμε με τα self tests. Υπολογίζουμε με βάση τα μοντέλα μας, ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο θα έδιναν από 5.250 έως 8.765 νέα κρούσματα. Έχουμε αυτό το όπλο των self tests», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πηγές της Lifo, στον δεύτερο διαγωνισμό που έχει ξεκινήσει για τα self test. Έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον 71 εταιρείες σε αντίθεση με το πρώτο διαγωνισμό που ήταν μόλις 32 εταιρείες.

πηγη: lifo.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ