Γαύδος: «Η 27χρονη έμεινε αβοήθητη για 5 ώρες – Θα μπορούσε να ζει»

Καταγγελία για πολύωρη καθυστέρηση έκανε η ταχυδρόμος στη Γαύδο – Τι λέει για το τροχαίο με θύμα την 27χρονη Κορίνα

Καταγγελία που προκαλεί πολλά ερωτήματα έκανε κάτοικος της Γαύδου, ο οποίος αποκαλύπτει ότι η 27χρονη θα μπορούσε να ζει αν δεν υπήρχε η αρκετών ωρών καθυστέρηση για βοήθεια από τα Χανιά. Οπως ανέφερε στο Zarpa Radio 89.6 η κάτοικος της Γαύδου και ταχυδρόμος στο νησί, Έφη Γεωργακά: «Είναι τραγικό αυτό που συνέβη, το ζήσαμε από κοντά και συνειδητοποιήσαμε για μία ακόμη φορά ότι είμαστε στο έλεος του Θεού. Το ξέρουμε ότι είμαστε απομακρυσμένοι, απομονωμένοι όμως υπάρχουν μεγάλα εμπόδια και καθυστερήσεις όταν συμβαίνει κάτι».

Πέντε ώρες αβοήθητη η 27χρονη στη Γαύδο

«Το τροχαίο έγινε τα ξημερώματα, γύρω στις 03:00, εμείς το μάθαμε στις 06:00 το πρωί. Ο οδηγός κατάφερε και ανέβηκε τον γκρεμό με τα πόδια και ειδοποίησε. Η κοπέλα ήταν ζωντανή. Μέχρι τις 10:00 το πρωί όχι μόνο είχε τις αισθήσεις της, αλλά είχε διαύγεια και συζητούσε κανονικά. Για περίπου 5 ώρες δεν φάνηκε καμία βοήθεια. Εμείς εδώ κάναμε ό,τι μπορούσαμε, αλλά από απέναντι γιατί δεν είχαν έρθει τόσες ώρες εφόσον ο καιρός ήταν πολύ καλός και δεν είχαν εμπόδιο από τη θάλασσα», αναρωτιέται η κυρία Γεωργακά και συνεχίζει: «Η ΕΜΑΚ ήρθε μαζί με το Λιμενικό στις 13:00, ενώ μας ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει ελικόπτερο στην Κρήτη και ήρθε ελικόπτερο από την Αθήνα για να πάρει τον οδηγό, δεν πλησίασε καν στην κοπέλα η οποία πια είχε φύγει από τη ζωή».

«Φυσικά όταν ήρθε βοήθεια, οι άνθρωποι όλοι έδωσαν τα πάντα, έκαναν ό,τι μπορούσαν και μάλιστα σε ένα δύσκολο σημείο όπως ήταν ο συγκεκριμένος γκρεμός. Θα μπορούσε όμως το Λιμενικό να είναι εδώ στις 7.30 και να είχαν προσεγγίσει από τη θάλασσα, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Αν ερχόταν το Λιμενικό από την κάτω πλευρά, που είναι πιο βατό από εκεί το σημείο (και αν δεν μπορούσε να πλησιάσει θα πήγαινε ένα φουσκωτό από εδώ να τους πάρει) θα έδιναν τις πρώτες βοήθειες στο κορίτσι και ίσως τώρα να ζούσε. Υπήρξε όμως πολύωρη καθυστέρηση», συνεχίζει η κάτοικος της Γαύδου.

«Είδαμε το κορίτσι να έχει αυτή την κατάληξη»

«Είδαμε το κορίτσι να έχει αυτή την κατάληξη και προσωπικά νιώθω μεγάλη ανασφάλεια σαν μητέρα τριών παιδιών. Φανταστείτε ότι πριν από ένα μήνα αρρώστησε το μικρό μου παιδί 4 ετών με απλή γαστρεντερίτιδα. Ο γιατρός διαπίστωσε σοβαρή αφυδάτωση και είπε ότι θα έπρεπε να διακομιστεί αμέσως στο νοσοκομείο.

Ήταν μία μέρα όπου επικρατούσε δυνατός αέρας 6-7 μποφόρ και είχε απαγορευτικό. Το Λιμενικό από Σφακιά και από Παλαιόχωρα δεν μπορούσε να μπει στη θάλασσα όταν ειδοποιήσαμε το μεσημέρι. Τελικά ήρθαν στις 22:00 και όταν βγήκε ο καπετάνιος του Λιμενικού μου είπε είστε σίγουρη ότι θέλετε να ταξιδέψετε καθώς ο καιρός ήταν πολύ άσχημος. Τελικά το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα με σοβαρή υπογλυκαιμία, η οποία θα μπορούσε να το ρίξει σε κώμα. Καταλαβαίνετε ότι κάτι πολύ απλό μπορεί να αποβεί μοιραίο αν δεν αντιμετωπιστεί όταν πρέπει», συνέχισε η κυρία Γεωργακά.

πηγη: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ