Πελοπόννησος: Ζήτησαν επιπρόσθετη στήριξη από Σταϊκούρα

Στην τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, κατά την οποία συζητήθηκαν τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που έχει λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας, συμμετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην τηλεδιάσκεψη, η οποία οργανώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, συμμετείχαν οι υφυπουργοί, βουλευτές και δήμαρχοι της Πελοποννήσου, καθώς και τα Επιμελητήρια.

Ο υπουργός ενημέρωσε για τις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά της κυβέρνησης ώστε να κρατηθεί όρθια η οικονομία, για τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί, αλλά και για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν για να αντιμετωπιστεί αυτή η δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην κοινή προσπάθεια που κάνουν όλες οι πλευρές για να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση, καθώς και στην ευκαιρία που έχει η χώρα μας να απορροφήσει και να αξιοποιήσει πόρους μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης – τονίζοντας ταυτόχρονα για ακόμα μια φορά και το όφελος της χώρας μας από τη συμμετοχή της στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, όπως κατέληξε ο Π. Νίκας, πρέπει να λάβουμε μέτρα για τους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο, αφού τομείς όπως η εστίαση ή τα εξαρτώμενα επαγγέλματα από τον τουρισμό έχουν δεχθεί τόσο μεγάλο πλήγμα λόγω της πανδημίας, και χρειάζονται άμεση στήριξη για να μπορούν να ανταποκριθούν και να επανεκκινήσουν τη δραστηριότητά τους με τη λήξη του συναγερμού.

πηγη: eleftheriaonline.gr

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ