Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣύσκεψη για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας λίγο πριν τη δίκη στο ΣτΕ

Σύσκεψη για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας λίγο πριν τη δίκη στο ΣτΕ

Σύσκεψη για την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) Ελιά Καλαμάτας θα διεξαχθεί σήμερα στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός μόλις μία εβδομάδα πριν την εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής του ΣΥΜΕΠΟΠ, που ζητεί ακύρωση της απόφασης Αποστόλου, με την οποία η ποικιλία Καλαμών χαρακτηρίζεται συνώνυμη της ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας.

Στη σημερινή σύσκεψη έχουν κληθεί οι Μεσσήνιοι κυβερνητικοί βουλευτές, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος. Εχουν προσκληθεί αλλά δεν θα πάνε στη σύσκεψη, επειδή δεν προσκλήθηκαν φορείς της Λακωνίας, η Ενωση Μεσσηνίας, ο ΣΥΜΕΠΟΠ και η Ομάδα Παραγωγών “Νηλέας”. Οι μεσσηνιακοί φορείς αφήνουν να εννοηθεί ότι η σύσκεψη συγκλήθηκε με στόχο να σπάσει το μέτωπο με τη Λακωνία, ώστε να απομονωθεί για μια ακόμα φορά η Μεσσηνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας θα πάει σήμερα στη σύσκεψη οπλισμένος με χθεσινή επικαιροποιημένη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ζητεί αφενός απόσυρση της απόφασης Αποστόλου και αφετέρου επέκταση της ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας σε Λακωνία, Κυνουρία και Ολυμπία. Ο κ. Νίκας κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται η απόσυρση της απόφασης Αποστόλου και επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει οικονομικά τις νομικές προσφυγές για την κατοχύρωση της ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας. Μάλιστα σημείωσε πως έχει δίκιο ο εκπρόσωπος της “Ανταρσίας του Μοριά” Παναγιώτης Κάτσαρης, που είπε ότι στην Ελλάδα δεν τηρούνται οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τις οποίες ο ίδιος διαφωνεί. Τόσο ο εισηγητής του θέματος Θανάσης Πετράκος όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις κατήγγειλαν τα εξώδικα προς τους δημοσιογράφους και τον περιφερειάρχη, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να εκφοβίσουν τους Πελοποννήσιους.

Η προγραμματισμένη για χθες συζήτηση της ερώτησης του βουλευτή Περικλή Μαντά για την δικηγόρο των εξώδικων αναβλήθηκε λόγω της σημερινής σύσκεψης.

πηγη: eleftheriaonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ