Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗ… πρωταπριλιά άργησε μια μέρα

Η… πρωταπριλιά άργησε μια μέρα

Για τη ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηλείας

«Εφηύρε» απόφαση του υπουργείου Παιδείας για παραμονή των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Ηλείας στο μηχανογραφικό, χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση

Μόνο ως ετεροχρονισμένο πρωταπριλιάτικο αστείο μπορεί να εκληφθεί η χθεσινή ανακοίνωση της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηλείας περί ένταξης των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Ηλείας στο νέο μηχανογραφικό με απόφαση υπουργείου Παιδείας.

Φυσικά, το αστείο ήταν κακόγουστο, αλλά πάνω από όλα υποτιμητικό για τους όλους τους πολίτες της Ηλείας, ψηφοφόρους και μη της Νέας Δημοκρατίας. Και ήταν υποτιμητικό επειδή περιείχε διαστρέβλωση της αλήθειας για (κυριολεκτικά) εφήμερα κομματικά κέρδη. Η ανακοίνωση της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηλείας περιείχε προσωπική δήλωση του προέδρου της Χρήστου Γαβρά. Στην οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Γαβράς «ενημέρωνε» τον ηλειακό λαό πως το υπουργείο Παιδείας ενέταξε τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ηλείας στο νέο μηχανογραφικό. «Βάζοντας «φρένο» στις επιδιώξεις του υδροκέφαλου συστήματος του Πανεπιστημίου Πατρών», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μόνο που η αλήθεια είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Καθώς η μόνη εξέλιξη που είχαμε ήταν η εισήγηση του Πανεπιστημίου Πατρών προς το υπουργείο να υπάρχουν 110 εισακτέοι στη Μουσειολογία μετά από παρέμβαση του Πρύτανη, και 80 εισακτέοι στη Γεωπονία. Μάλιστα, στο γεγονός αναφέρθηκε και η βουλευτής Ηλείας με τη ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου. Χωρίς να όμως να προχωρά σε διαστρέβλωση περί απόφασης του υπουργείου.  Το υπουργείο δεν έχει λάβει ακόμα καμία απόφαση για το νέο μηχανογραφικό, όχι μόνο σε ότι αφορά την Ηλεία, αλλά και για όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε, το ενιαίο ηλειακό μέτωπο των αιρετών περιμένει εναγωνίως συνάντηση σε επίπεδο πρωθυπουργού για το θέμα.

Όταν λάβει την σχετική απόφαση το υπουργείο Παιδείας, ας πανηγυρίσει ο κ. Γαβράς και η ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηλείας. Μέχρι τότε καλό θα είναι να συμμετάσχει στον κοινό αγώνα που δίνει το ενιαίο ηλειακό μέτωπο για τη διατήρηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία.

Ερωτήματα προς ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηλείας

Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηλείας οφείλει να απαντήσει, για ποιον λόγο εξέδωσε μία τόσο εξόφθαλμα ψευδή ανακοίνωση;

Ήθελε να γιορτάσει την πρωταπριλιά, έστω και ετεροχρονισμένα;

Ήθελε να εμφανιστεί «κυβερνητικότερη της κυβέρνησης» σε ένα μείζον θέμα για την Ηλεία;

Ή απλά είχε λάθος πληροφόρηση;

Και τέλος, τα μέλη της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηλείας συμφωνούν με την ανακοίνωση του προέδρου τους;

Το επίμαχο Δελτίο Τύπου της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηλείας

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΗΛΕΙΑΣ ΧΡ. ΓΑΒΡΑΣ

Το Μηχανογραφικό… διέψευσε τις μικροπολιτικές επιδιώξεις, και τις απαράδεκτες διαθέσεις!

Η ένταξη των Πανεπιστημιακών Σχολών μας στο Μηχανογραφικό που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι της φετινής χρονιάς δεν μπορεί παρά να είναι μια αισιόδοξη εξέλιξη. Η οποία μας δίνει τη δυνατότητα και τον χρόνο να δρομολογήσουμε τις διεκδικήσεις μας σε συγκεκριμένη κατεύθυνση στο άμεσο μέλλον.

Αυτό τόνισε χθες ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας (ΝΟΔΕ) Χρήστος Γαβράς. Επισημαίνοντας ότι διαψεύσθηκαν όσοι περίμεναν να ασκήσουν τη γνωστή μικροπολιτική τους. Με αφορμή την πρόταση της ακαδημαϊκής κοινότητας που εξακολουθεί να κρατά μια απαράδεκτη και προκλητική για τις τοπικές κοινωνίες του Πύργου και της Αμαλιάδας στάση…

Το Υπ. Παιδείας, συνέχισε ο κ. Γαβράς στην παρούσα φάση όχι μόνο δεν αγνόησε την πίεση και την απαίτηση των Ηλείων. Αλλά με τη χθεσινή απόφαση να συμπεριλάβει τα Πανεπιστημιακά μας Τμήματα κανονικά στο Μηχανογραφικό είδαμε ότι αντελήφθη έγκαιρα τι ακριβώς συμβαίνει. Βάζοντας «φρένο» στις επιδιώξεις του υδροκέφαλου συστήματος του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δεν μένει τώρα παρά να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενωμένοι και αποφασιστικοί. Απομονώνοντας κάθε κίνηση και προσπάθεια διάσπασης που θα προσδοκά πρόσκαιρα και πολιτικάντικα οφέλη.

Οι Σχολές – μην το ξεχνάμε- με κυβέρνηση ΝΔ ιδρύθηκαν στο Νομό μας και ασφαλώς με κυβέρνηση ΝΔ συνεχίζουν παρά τα προβλήματα να λειτουργούν ακόμα, είπε με έμφαση ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ