Μεσσηνία: Συνάντηση για ανακαίνιση του ρωσικού ναού Αγίου Νικολάου στη Σφακτηρία

Για την ανακαίνιση του ρωσικού ναού Αγίου Νικολάου στη Σφακτηρία και για τη μελέτη αποκατάστασης του Κάστρου της Μεθώνης, συζήτησαν χθες ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, το ζήτημα της επικείμενης ανακαίνισης του ρωσικού ναού Αγίου Νικολάου στη Σφακτηρία ήταν το επίκεντρο της συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στην Πύλο, μεταξύ του κ. Καρβέλα και της κ. Μηλίτση, παρουσία κλιμακίων και των δύο φορέων.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν τις εργασίες συντήρησης του ναού, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο σύμπραξης του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού της Ρωσίας, του Δήμου Πύλου-Νέστορος, του υπουργείου Πολιτισμού και της Ρωσικής Πρεσβείας, με έναρξη εργασιών μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων έναντι της πανδημίας.

Στη συνέχεια δήμαρχος και προϊσταμένη μετέβησαν στη Μεθώνη, όπου αντάλλαξαν απόψεις για την πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, με την οποία εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ιδίου με το υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τη μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης του Κάστρου Μεθώνης, καθώς και της εκτέλεσης υποστηρικτικών εργασιών σε αυτό, συνολικού προϋπολογισμού 475.000 ευρώ.

Τέλος, επισκέφθηκαν το Καποδιστριακό Σχολείο της Μεθώνης, όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης της έκθεσης “Ρήγας κι Επανάσταση”. Η έκθεση αυτή παραχωρήθηκε στο δήμο από τη Βουλή των Ελλήνων και πρόκειται να ανοίξει τις πύλες της το επόμενο διάστημα.

πηγη: eleftheriaonline.gr

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ