Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαLive οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το Eθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Live οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το Eθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά ζωντανά για το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας. 

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιο για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου ‘Ακη Σκέρτσο, τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο, τον προϊστάμενο του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλη Αργυρού και τον διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, Νίκο Μαντζούφα.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εγκρίθηκε τη Δευτέρα από το Υπουργικό Συμβούλιο και παρουσιάζεται αναλυτικά σήμερα. Στη συνέχεια, θα συζητηθεί στη Βουλή και θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα μέσα Απριλίου.

Κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός είπε πως το σχέδιο «πλαισιώνει η εθνική ανάταξη με καθοριστικό βήμα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης πού θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά όλα τα επόμενα χρόνια. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο πραγματικά έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη χώρα γιατί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης είναι η γέφυρα προς την μετά covid εποχή αλλά και προς την 3η δεκαετία του 21ου αιώνα».

Κατά τον ίδιο, το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης -εφόσον υλοποιηθεί όπως σχεδιάζεται – έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ακόμα 7 μονάδες στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σε ορίζοντα εξαετίας πέρα και πάνω από τη φυσιολογική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, να δημιουργήσει πρόσθετες 200.000 θέσεις εργασίας.

Live η ομιλία του πρωθυπουργού

πηγή: lifo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ