Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝέοι Αγρότες: Τι θα ισχύσει για «κατώφλι», επίσπορες και στρατιωτική θητεία

Νέοι Αγρότες: Τι θα ισχύσει για «κατώφλι», επίσπορες και στρατιωτική θητεία

Αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο, υπό διαβούλευση, σχέδιο προδημοσίευσης, αλλά και ομοιότητες με το προηγούμενο πρόγραμμα Νέων Αγροτών, θα περιλαμβάνει το νέο πλαίσιο της πρόσκλησης του προγράμματος που αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στο ερχόμενο φθινόπωρο.

Σύμφωνα με ανώτατη πηγή από το ΥΠΑΑΤ, το υπουργείο αναμένεται να χαμηλώσει το «κατώφλι» εισαγωγής από τα 14.000 ευρώ της διαβούλευσης στα 12.000 ευρώ ανά εκμετάλλευση για την ηπειρωτική χώρα και στα 10.000 ευρώ για τις νησιωτικές περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο πρόγραμμα αυτό βρισκόταν στα 8.000 ευρώ. Επιπλέον, το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν οι επίσπορες καλλιέργειες, έχει απορριφθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Σε ερώτημα που διατυπώνουν μελετητές και αγρότες, εάν η ιδιοκτησία γης θα παραμείνει ως ένα από τα σημαντικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, αυτό που προκύπτει είναι ότι δεν αναμένεται να υπάρξει καμία αλλαγή ως προς το εν λόγω κριτήριο. Επίσης, όπως όλα δείχνουν, η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας δεν θα είναι απαραίτητη για την ένταξη στο πρόγραμμα.

Πάντως, η προδημοσίευση του Μέτρου 6.1 δεν αργεί, κάτι που δεν είναι απίθανο να γίνει ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα.

πηγή: ypaithros.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ