Τουρισμός: Πώς θα έρχονται τουρίστες από Ισραήλ – Πλήγμα το στοπ από Βρετανία

Με αυστηρές προϋποθέσεις οι αφίξεις τουριστών από το Ισραήλ – Βάζει «φρένο» η Μεγάλη Βρετανία

Εμβολιασμένους τουρίστες που θα προσκομίζουν και αρνητικό τεστ κορονοϊού θα δέχεται η Ελλάδα από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πιλοτικού ανοίγματος του τουρισμού που θα επιχειρηθεί στα μέσα Απριλίου, παρά τις ενστάσεις της Κομισιόν. Ωστόσο, μεγάλο αναμένεται να είναι το πλήγμα στην οικονομία από την απαγόρευση ταξιδιών στους πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίοι παραδοσιακά προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Σύμφωνα με το OPEN TV, οι Ισραηλινοί τουρίστες θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα πριν από τις 14 Μαΐου με τις παρακάτω αυστηρές προϋποθέσεις:

  • εμβόλιο και με τη δεύτερη δόση να έχει γίνει τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την αύξηση
  • και αρνητικό μοριακό τεστ
  • ενώ στις πύλες εισόδου θα διενεργούνται και δειγματοληπτικά Rapid τεστ κορονοϊού  

«Στόχος είναι να εκμεταλλευτούμε ό,τι μας δίνει η πανδημία χωρίς να θέσουμε την υγεία των πολιτών σε κίνδυνο», σημείωσε στη Βουλή ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

Αντιδράσεις από την Κομισιόν

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση ευελπιστεί να ανοίξει ο τουρισμό και για άλλες χώρες στο πιλοτικό άνοιγμα του Απριλίου, ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν Κρίστιαν Βίγκαντ εξέφρασε τις ενστάσεις του για το ελληνικό άνοιγμα στο Ισραήλ

Συγκεκριμένα τόνισε, πως προς το παρόν, «οι υπάρχοντες ταξιδιωτικοί περιορισμοί για μη απαραίτητα ταξίδια θα πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους με την εξαίρεση ενός περιορισμένου αριθμού χωρών».

Πλήγμα το «στοπ» από τη Μεγάλη Βρετανία

Την ίδια στιγμή που ανοίγουν τα ταξίδια από το Ισραήλ, φαίνεται πως κλείνουν από τη Μεγάλη Βρετανία, μία αγορά που παραδοσιακά στηρίζει την Ελλάδα για διακοπές. Οπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται να ψηφιστεί νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τις διακοπές των Βρετανών με ποινή 5.000 λιρών για τους παραβάτες.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Μεγάλης ΒρετανίαςΜπόρις Τζόνσον σημείωσε: «Τα πράγματα δείχνουν δύσκολα προς το παρόν, αλλά ελπίζω πως θα είμαστε έτοιμοι να πούμε περισσότερα σε λίγες μέρες. Ελπίζω να μπορώ να πω περισσότερα στις 5 Απριλίου».

Η μοναδική ελπίδα ανατροπής της συγκεκριμένης απόφασης μπορεί να έρθει το πρώτο 15ήμερο του Μαΐου, οπότε και αναμένονται οι εισηγήσεις της βρετανικής διυπουργικής επιτροπής για τα παγκόσμια ταξίδια. «Είναι μια απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Εκτιμούμε όμως ότι η απαγόρευση θα αρθεί στα μέσα Απριλίου», σημειώνουν στο OPEN TV πηγές από το υπουργείο Τουρισμού.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ