Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤριετής σταθερή χρηματοδότηση στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Τριετής σταθερή χρηματοδότηση στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Τριετή σταθερή χρηματοδότηση εξασφαλίζει το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, την πιο σημαντική από το υπουργείο Πολιτισμού.

Ο δήμος ενημερώνει ότι με τη σύμφωνη γνώμη της υπουργού Λίνας Μενδώνη απεστάλη. Ώστε να προχωρήσει η σχετική διαδικασία των απαιτούμενων εγκρίσεων, η προγραμματική σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης. Με αντικείμενο τη στήριξη του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας. Υπενθυμίζεται ότι συμβαλλόμενα μέρη της προγραμματικής σύμβασης είναι το υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας και η “Φάρις”.

Η προγραμματική σύμβαση προβλέπει τη στήριξη του φεστιβάλ για τα επόμενα 3 χρόνια. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται συνολικά σε 1.890.000 ευρώ, εκ των οποίων 1,2 εκ. (400.000 ευρώ το χρόνο) μέσω χρηματοδότησης από το υπουργείο Πολιτισμού, 240.000 ευρώ (80.000 το χρόνο) από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπόλοιπο ποσό από το δήμο.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξέλιξη του θέματος. Τονίζοντας την ουσιαστική βοήθεια που παρέχει το υπουργείο Πολιτισμού και η υπουργός Λ. Μενδώνη, εξασφαλίζοντας σταθερή χρηματοδότηση για τα επόμενα χρόνια. Δίνοντας τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης ενός σπουδαίου θεσμού, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Ευχαριστίες για τη συνεργασία εκφράζει ο δήμαρχος και προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα.

πηγη: eleftheriaonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ