Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜε Παυλόπουλο αλλά χωρίς Σακελλαροπούλου ο εορτασμός απελευθέρωσης της Καλαμάτας

Με Παυλόπουλο αλλά χωρίς Σακελλαροπούλου ο εορτασμός απελευθέρωσης της Καλαμάτας

Με κεντρικό ομιλητή τον συμπατριώτη μας τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά χωρίς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Θα γιορτάσει η Καλαμάτα την Τρίτη 23 Μαρτίου τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Στις εκδηλώσεις, που θα γίνουν με λιτό τρόπο, απουσία κόσμου και με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος, ενώ πιθανόν να παραστεί και ο πρώην πρωθυπουργός – βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, παρουσία λίγων επισήμων, προβλέπεται δοξολογία στον ιστορικό ναό των Αγίων  Αποστόλων. Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας 23ης Μαρτίου. Ενώ ομάδα λιγοστών οπλαρχηγών θα διαβάσει τον όρκο των επαναστατημένων Ελλήνων στην Καλαμάτα, στις 23 Μαρτίου 1821.

Στις 7 το απόγευμα, σε εκδήλωση στο Μέγαρο Χορού  που θα μεταδοθεί διαδικτυακά, παρουσία λίγων επισήμων, θα μιλήσει ο τέως Πρόεδρος Πρ. Παυλόπουλος θέμα “Οψεις της πορείας του Ελληνικού έθνους – Ρίζες και προοπτικές”. Στην ίδια εκδήλωση αναμένεται να διαβαστεί μήνυμα – χαιρετισμός της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικ. Σακελλαροπούλου.

πηγη: eleftheriaonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ