Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην Κρήτη: Βαπτίζεται η αδερφή του 3χρονου Ζαχαρία πριν την κηδεία του

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίσσονται από χθες το βράδυ σε ολόκληρο το Ηράκλειο Κρήτης που έχει βυθιστεί στο πένθος στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του 3χρονου. Πρόκεται για το αγοράκι που βρέθηκε πνιγμένο σε ένα βαρέλι με ασβεστόνερο και λίγο αργότερα ενώ δεν παρουσίαζε κανένα ίχνος ζωής εμφάνισε ξαφνικά παλμό, είδηση που συγκλόνισε όλο τα πανελλήνιο.Το έθιμο στην Κρήτη θέλει να μην υπάρχει αβάπτιστο μέλος στην οικογένεια οπότε οι γονείς θα βαπτίσουν την αδερφούλα του πριν την κηδεία.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Χάρακα έκαναν τιτάνια προσπάθεια για να ανακτήσει σφυγμό το παιδάκι καθώς προσπαθούσαν περίπου 2:30 ώρες.

Στο ΠΑΓΝΗ, όπου ενημερώθηκαν για τον θάνατο του μικρού παιδιού, είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί κάτοικοι της Λιγόρτυνου που έσπευσαν στο πλευρό των γονιών για να τους συμπαρασταθούν μπροστά στην δοκιμασία που περνούν.

Σύμφωνα με το flashnews.gr η οικογένεια, λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουν το παιδί τους, αποφάσισε να βαφτίσει την μικρή του αδερφή που ήρθε στον κόσμο πριν λίγους μήνες θέλοντας να τηρήσουν την τοπική παράδοση που θέλει τις οικογένειες να μην έχουν αβάπτιστα μέλη πριν φύγει για την ζωή κάποιο άλλο.

Βαπτίζουν το κοριτσάκι πριν αποχαιρετίσουν τον Ζαχαρία

Στην Λιγόρτυνο ήδη γίνονται οι προετοιμασίες μέσα σε βουβό πένθος και από την μια η οικογένεια του μικρού Ζαχαρία ετοιμάζεται να βαφτίσει ένα μικρό κοριτσάκι και από την άλλη να αποχαιρετήσει το μεγάλο αδερφάκι της που έφυγε από την ζωή τόσο πρόωρα.

Στις 15:00 το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία του μικρού Ζαχαρία που έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Παρασκευής σκορπώντας το πένθος και την στενοχώρια σε φίλους και συγγενείς της οικογένειας του τρίχρονου αγοριού.

Ο μικρός Ζαχαρίας που απέκτησε το όνομά του το μεσημέρι της Πέμπτης όταν και χρειάστηκε να τελεστεί αεροβάφτιση, καθώς η πορεία της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση έφυγε από την ζωή στην 1:00 τα ξημερώματα, αφού πάλεψε για να παραμείνει στην ζωή για περισσότερες από 24 ώρες.

πηγη: dikaiologitika.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ