Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα«Καμπανάκι» Σαρηγιάννη: 3.600 κρούσματα μέχρι το τέλος του μήνα

«Καμπανάκι» Σαρηγιάννη: 3.600 κρούσματα μέχρι το τέλος του μήνα

Για το πού σημειώνεται η μεγαλύτερη διασπορά του κορονοϊού, αλλά και το πού θα μπορούσε ο αριθμός των κρουσμάτων. Μίλησε το πρωί της Πέμπτης (18/3) στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Αναλύοντας τα πρόσφατα στοιχεία των λυμάτων, εξήγησε ότι τα ποσοστά δείχνουν αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες. 

Ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε ότι τα ποσοστά δείχνουν αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες στην χώρα με την πανδημία. Ωστόσο, όπως είπε το ιικό φορτίο δεν ανταποκρίνεται σε κρούσματα λόγω του ότι στα περιττώματα είναι μεγαλύτερο. 

«Η πιο σημαντική αύξηση είναι στην Κρήτη» δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης, σημειώνοντας ότι «μπορεί να δούμε και μεγαλύτερους αριθμούς». Μάλιστα, έκανε λόγο για «3600 κρούσματα ημερησίως μέχρι το τέλος του μήνα, αναλόγως και με τα τεστ».

Ερωτηθείς σχετικά με το πού διαδίδεται ο ιός, ο καθηγητής αναφέρθηκε σε αναγκαστικές δραστηριότητες κι όχι αυτές που μας στερούνται. «Για μένα η διασπορά είναι στους χώρους δουλειάς. Το μετρό και το λεωφορείο είναι προφανείς τόποι διασποράς. Που ακριβώς επειδή έχουμε να κάνουμε με τα μεταλλαγμένα στελέχη μεταδίδεται πιο γρήγορα», σημείωσε σχετικά. Απαντώντας σε ερώτημα για το αν είναι υπέρ ή κατά της άρσης του lockdown, είπε πως «αν μπορούμε να κάνουμε τηλεργασία κατά 70% είμαι υπέρ».

«Είναι υποχρέωση των εργοδοτών να κάνουν περισσότερα τεστ σε χώρους εργασίας», τόνισε. Καταλήγοντας πως επιμένει σε τηλεργασία, «να εφαρμοστεί δηλαδή ο νόμος που ήδη ισχύει».

πηγη: newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ