Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠρωτοβουλίες για την αγορά και ειδικότερα για την Εστίαση

Πρωτοβουλίες για την αγορά και ειδικότερα για την Εστίαση

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ: ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΑΣ

  • Θα βοηθήσουν ουσιαστικά και τα νέα οικονομικά μέτρα εν μέσω πανδημίας

Η νέα παράταση των περιοριστικών μέτρων που εκ των πραγμάτων λόγω των ιδιαίτερα επικίνδυνων συνθηκών του Covid-19 ήταν αδύνατο να αποφευχθεί. Εξακολουθεί να κρατά σε ιδιαίτερη και δικαιολογημένη ανησυχία τον τομέα της εστίασης. Έναν από τους πιο ισχυρά «κτυπημένους» επαγγελματικούς κλάδους σε καιρό πανδημίας…

Τα καταστήματα παραμένουν εδώ και πολύ καιρό κλειστά, και κάποια μόνο προσπαθούν να διατηρούνται «ζωντανά» με τις τηλεφωνικές παραγγελίες. Ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η οικονομική ζημιά είναι δεδομένη.

Για τον λόγο αυτό η Πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό τους ακόμη περισσότερο, μέρος των οποίων ανακοινώθηκε ήδη προχθές από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών.

Την παραπάνω δήλωση έκανε η δικηγόρος, πολιτευτής της Ν.Δ. Μαριάννα Σταθοπούλου, προσθέτοντας ότι, ειδικά για την εστίαση απαιτούνται πλέον σχεδιασμοί μεγαλύτερης συνεισφοράς της κρατικής μηχανής. Όπως άλλωστε έχουν κατ’ επανάληψη αναφέρει και οι ιδιοκτήτες ή εργαζόμενοι τέτοιων καταστημάτων οι αναστολές από φορολογικές, ασφαλιστικές κλπ πληρωμές είναι καλό μέτρο. Αλλά σαφώς δεν λύνει το πρόβλημα στη συγκεκριμένη κατηγορία της αγοράς. Παρέπεμψε έτσι, στις προτάσεις τους που έχουν σχέση με ειδικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις. Οι οποίες θα μπορούσαν να στηρίξουν την εστίαση αμέσως μετά την επιστροφή σε μια κανονικότητα.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Η κα Σταθοπούλου πάντως υποστήριξε ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση και σίγουρα θα βοηθήσει τους επαγγελματίες το νέο πρόγραμμα που ετοιμάζει η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος για την ενίσχυση της αγοράς, το οποίο θα προσβλέπει κυρίως στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Είναι αναγκαίο συμπλήρωσε, να συμπεριληφθούν όσο περισσότερες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή. Να αξιοποιηθεί η χρηματοδότηση κατά τον καλύτερο τρόπο για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους, διεκδικώντας και τα υπόλοιπα αιτήματά τους.

Μίλησε εξ’ άλλου η κα Σταθοπούλου για το νέο πακέτο στήριξης της κυβέρνησης που απευθύνεται επίσης σε επαγγελματίες και εργαζόμενους. Με «κούρεμα» στους αρχικούς κύκλους της Επιστρεπτέας προκαταβολής με επιδότηση δαπανών και συμψηφισμός με φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και με μεταφορά δόσεων σε ρυθμίσεις οφειλών προς την Εφορία ή και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Είναι μέτρα πραγματικής στήριξης – είπε μεταξύ άλλων – και δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση με υπευθυνότητα προσπαθούν να διαχειριστούν μια εξαιρετικώς δύσκολη κατάσταση από την αρχή της πανδημίας. Και να δώσουν «ανάσες» στην αγορά. Και είναι μια ουσιαστική διαχείριση σταδιακής βοήθειας που διαψεύδει όσους ήθελαν από την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ να καταρρεύσει το σύστημα της κρατικής αρωγής. Η πολιτεία αποδεικνύει ότι είναι εδώ, κοντά στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ