Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗ ΚΥΑ για τα voucher 200€ σε μαθητές και φοιτητές για tablet...

Η ΚΥΑ για τα voucher 200€ σε μαθητές και φοιτητές για tablet & υπολογιστές- Σε δύο φάσεις οι αιτήσεις

Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα voucher 200 ευρώ σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» έχει προϋπολογισμό 112 εκατομμύρια ευρώ, για την αγορά tablet και υπολογιστών. Δικαιούχοι θα είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ. Οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Εντός των επόμενων ημερών θα ανοίξει η πλατφόρμα, για την κατάθεση των αιτήσεων προμηθευτών που κατασκευάζουν, διανέμουν και μεταπωλούν τεχνολογικό εξοπλισμό. Σύμφωνα την κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Θα ακολουθήσει μια διαδικασία ελέγχου του εξοπλισμού των αιτούντων προμηθευτών, ώστε να διαπιστωθεί αν πληρούνται οι ελάχιστες προδιαγραφές που έχουν οριστεί στην ΚΥΑ

Αναλυτικά η κοινή υπουργική απόφαση ΕΔΩ 

Για την κατάθεση των αιτήσεων των δικαιούχων η πλατφόρμα θα ανοίξει σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος. Oι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο. Με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου.

Οι δικαιούχοι εκτιμάται ότι ανέρχονται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των αρμόδιων υπουργείων. 

πηγη: lifo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ