Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕν αναμονή νέου «οδικού χάρτη»: Πότε έρχεται σταδιακή χαλάρωση του lockdown;

Εν αναμονή νέου «οδικού χάρτη»: Πότε έρχεται σταδιακή χαλάρωση του lockdown;

Στην αυριανή συνεδρίαση η επιτροπή των ειδικών, πέραν της αξιολόγησης των επιδημιολογικών δεδομένων, θα εξετάσει και η μεταβολή που ενδεχομένως είναι αναγκαίο να επέλθει σε ορισμένα από τα υφιστάμενα μέτρα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες -για παράδειγμα τον πρόσθετο περιορισμό στον κωδικό 6 και προβλέπει τη δυνατότητα χρήσης του μόνο με τα πόδια ή με το ποδήλατο.

Όπως αναφέρεται από καλά ενημερωμένες πηγές εκείνο που αναμένεται από τους επιδημιολόγους είναι να λάβουν υπόψη τους το σύνολο των αναγκών των πολιτών, δεδομένης της κόπωσης από την παρατεταμένη διάρκεια του lockdown.

Υπό αυτό το πρίσμα θα ζητηθεί ένας οδικός χάρτης για τη σταδιακή επανέναρξη κάποιων κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, από τη στιγμή που υπάρχει διαθέσιμη η επίπτωση στο ιικό φορτίο κάθε μιας εξ’αυτών.

Από την κυβέρνηση επισημαίνουν ότι αφ’ ης στιγμής αντιμετωπίζεται με επιτυχία η πανδημία και ταυτόχρονα αυξάνονται οι εμβολιασμοί θα μπορούσαμε βαθμιαία να οδηγηθούμε σε μια σταδιακή άρση των περιορισμών και να επανέλθουν στην κανονικότητα κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τα επιδημιολογικά στοιχεία για τη χώρα μας δεν είναι ιδιαίτερα ευοίωνα, με τους ειδικούς να τονίζουν εδώ και ημέρες πως η εβδομάδα που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Μάλιστα, στην ενημέρωση της Παρασκευής, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε πως βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα της πανδημίας ενώ εξήγησε πως εμφανίζεται βραδεία επιβράδυνση.

«Είναι δύσκολο αλλά έχει καλύτερο προφίλ νοσηρότητας» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Το τρίτο «κύμα» της πανδημίας «οδηγεί» η ηλικιακή ομάδα 40 έως 65 ενώ ακολουθεί η ομάδα 18 έως 39.

Όπως είχε πει ο κ. Μαγιορκίνης, η επιδημιολογική εικόνα ενδέχεται να αρχίσει να βελτιώνεται από αύριο ή την Πέμπτη.

πηγη: cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ