Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΔιερευνητικές επαφές: Ολοκληρώθηκε ο 62ος γύρος συνομιλιών Ελλάδας και Τουρκίας

Διερευνητικές επαφές: Ολοκληρώθηκε ο 62ος γύρος συνομιλιών Ελλάδας και Τουρκίας

Έκλεισε ακόμα ένα «κεφάλαιο» στις ελληνοτουρκικές διερευνητικές επαφές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε ο 62ος γύρος συνομιλιών έπειτα από περίπου τέσσερις ώρες, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οι δύο αντιπροσωπείες ξεκίνησαν τις διερευνητικές επαφές στις 10:30 το πρωί. Ως είθισται, οι δύο αντιπροσωπείες θα ενημερώσουν τις ηγεσίες τους για τα διαμειφθέντα.

Υπενθυμίζεται ότι στις συνομιλίες  την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης, ενώ επικεφαλής της τουρκικής αποστολής ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ.

Επίσης, όπως σημείωσε το OnAlert, οι συνομιλίες συνοδεύονται και από πολιτικές συνομιλίες τις οποίες η τουρκική ηγεσία επιχειρεί να τις παρουσιάσει ως αναβάθμιση του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Νωρίτερα, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υπογράμμισε πως η Ελλάδα προσέρχεται καλή τη πίστει στις διερευνητικές επαφές λέγοντας ότι: «Ευελπιστούμε ότι θα οδηγήσουν στην εξεύρεση κοινού εδάφους για την επίλυση της μόνης διμερούς διαφοράς που έχουμε με την Τουρκία, δηλαδή την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, επί τη βάση της UNCLOS και των αρχών του Διεθνούς Δικαίου», σημείωσε.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ακόμη ότι οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών θα διεξαχθούν αύριο στην Αθήνα, ενώ προσέθεσε:

«Είμαι πρόθυμος να συναντηθώ με τον Τούρκο ομόλογό μου και φίλο μου Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά βέβαια μια τέτοια συνάντηση πραγματοποιείται μέσα στο κατάλληλο κλίμα. Για να έχει νόημα πρέπει να διεξαχθεί μέσα στο κατάλληλο κλίμα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ