Καθαρά Δευτέρα: Ποια καταστήματα θα παραμείνουν σήμερα ανοιχτά -Ο κωδικός για την μετακίνηση

Κλειστά θα είναι σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, τα σούπερ μάρκετ, ωστόσο άλλα καταστήματα τροφίμων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ιχθυοπωλεία, φούρνοι, μίνι μάρκετ, αλλά και λαϊκές αγορές θα δουλέψουν ώστε οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους για σήμερα, προκειμένου να γεμίσουν με νηστίσιμα το σαρακοστιανό τραπέζι τους.

Οι φούρνοι παραδοσιακά θα προμηθεύουν με λαγάνες τους καταναλωτές, ενώ κανονικά θα λειτουργούν και οι λαϊκές αγορές, όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, όπως τόνισε σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΕΠΛΑ).

Να τονιστεί πως σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, η Βαρβάκειος αγορά δεν λειτούργησε τη νύχτα της Κυριακής για την αγορά ψαριών και θαλασσινών, αλλά έκλεισε στις 6 το απόγευμα λόγω των μέτρων περιορισμού της μετακίνησης των πολιτών.

Η κίνηση χθες στη Βαρβάκειο αγορά ήταν ικανοποιητική, ενώ οι τιμές των σαρακοστιανών και της λαγάνας, κινούνται στα περσινά επίπεδα ή και ακόμη πιο φτηνά έως και 15-20%.

Οι γαρίδες πωλούνται από 10 έως 13 ευρώ, το χταπόδι από 10 ευρώ έως 16 ευρώ, τα καλαμάρια ξεκινούν από 10 ευρώ και φτάνουν στα 13 ευρώ, οι σουπιές από 8 έως 12 ευρώ, ενώ τα χτένια και τα στρείδια από 16 ευρώ.
Πώς γίνονται οι μετακινήσεις προς τα καταστήματα τροφίμων
Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις, ισχύει ό,τι και τις υπόλοιπες ημέρες του lockdown. Η μετακίνηση προς μίνι μάρκετ, ιχθυοπωλεία και φούρνους, θα γίνεται με την αποστολή SMS 2 στο 13033 και μόνο μόνο εντός του Δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ