Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕπικεφαλής της επιτροπής για το νέο ν/σ οικογενειακού δικαίου

Επικεφαλής της επιτροπής για το νέο ν/σ οικογενειακού δικαίου

Ορίστηκε ο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δημ. Δημητρουλόπουλος

Επικεφαλής της  επιτροπής  που συγκροτήθηκε  από την Ολομέλεια  των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σχετικά με το νομοσχέδιο που τροποποιεί δραστικά βασικές διατάξεις του οικογενειακού δικαίου, ορίστηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δημ. Δημητρουλόπουλος.

Η επιτροπή ορίστηκε  λόγω της τεράστιας σημασίας που έχει το θέμα αυτό και για την κοινωνία αλλά και σε νομικό επίπεδο, διότι  ουσιαστικά πρόκειται για  μια αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου για πρώτη φορά μετά από το 1983.

Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων αποφάσισε να συγκροτήσει μία  επιτροπή η οποία θα μελετήσει το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης και θα τοποθετηθεί πάνω σε αυτό το σχέδιο και θα διαμορφώσει τις προτάσεις της δικηγορικής κοινότητας.

Η επιτροπή συγκροτήθηκε κατόπιν συνεννόησης που είχε προηγηθεί με το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να ακούσει τις απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων, είναι 7μελής .  Έτσι με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων εξελέγη πρόεδρος  της επιτροπής ο  κ. Δημ. Δημητρουλόπουλος.

Ήδη  την περασμένη Τρίτη έγινε  μία πρώτη εκδήλωση γι’ αυτό το θέμα που συμμετείχε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ηλείας , η οποία διοργανώθηκε από το Νομικό Βήμα που είναι το μεγαλύτερο νομικό περιοδικό της χώρας και που συμμετείχαν ο πρ. Εισαγγελέας  του Αρείου Πάγου Ιωαν. Τέντες, ο πρ. υπουργός Δικαιοσύνης και εισηγητής της προηγούμενης αλλαγής του οικογενειακού δικαίου Μιχ. Σταθόπουλος  , η καθηγήτρια Οικογενειακού Δικαιού της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών  Δήμητρα Κλαμαρή-Παπαδοπούλου κ.α.

Ήταν η πρώτη μεγάλη εκδήλωση και εν συνεχεία θα υπάρξει μακρά διαβούλευση μέχρι  να γίνει η ψήφιση του νομοσχεδίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ