Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαθαρά Δευτέρα: Ποιοι μπορούν να μετακινηθούν εκτός νομού

Καθαρά Δευτέρα: Ποιοι μπορούν να μετακινηθούν εκτός νομού

Οι έξι περιπτώσεις που εξαιρούνται από την απαγόρευση

Εντατικούς ελέγχους αναμένεται να κάνει η ΕΛ.ΑΣ. το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ενώ μπλόκα της αστυνομίας αναμένονται και σε διόδια για όσους επιχειρήσουν να φύγουν εκτός νομού χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ωστόσο, η μετακίνηση εκτός νομού θα επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις και θα υπάρχουν μόνο κάποιες εξαιρέσεις, όπως είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.ADVERTISING

Ποιοι μπορούν να μετακινηθούν εκτός νομού

Από την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού εξαιρούνται:

  •  Οι πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένει η οικογένειά τους και θέλουν να την επισκεφθούν, με απαραίτητη την επίδειξη Ε1 και Ε9 σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.
  •  Όσοι πρέπει να μετακινηθούν εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  •  Όσοι πρέπει να μετακινηθούν εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  •  Όσοι πρέπει να μετακινηθούν εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς.
  •  Όσοι πρέπει να μετακινηθούν εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.
  •  Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

πηγη: news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ