Καθαρά Δευτέρα: Δεν εξετάζεται από την κυβέρνηση κανένα νέο μέτρο

Δεν εξετάζεται από την κυβέρνηση κεντρικό κλείσιμο των πάρκων, όπως επίσης και κανένα νέο μέτρο ενόψει της Καθαράς Δευτέρας.

Όπως μεταδίδεται προς το CNN Greece δεν γίνεται γενικά η επεξεργασία πρόσθετων μέτρων για τη συγκεκριμένη αργία.

Υπενθυμίζεται όμως ότι παραμένουν σε ισχύ οι αυστηροί υγειονομικοί κανόνες που αφορούν στην αποφυγή των συγχρωτισμών, αλλά και στον τρόπο χρήσης του κωδικού 6 για τις μετακινήσεις.

Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, θα ισχύσει η ίδια χρονική ζώνη όπως και στις καθημερινές δηλαδή από τις 21.00 το βράδυ έως στις 05.00 το πρωί.

Ποιοι μπορούν να μετακινηθούν εκτός νομού

Στους τόπους κατοικίας τους θα πρέπει να παραμείνουν οι πολίτες το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, καθώς η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού στο πλαίσιο του lockdown παραμένει σε ισχύ.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από πλευράς του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται μόνο για τους εξής έξι λόγους:

1. Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν της διαμονής τους

2. Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη ιατρικής βεβαίωσης

3. Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση

4. Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς

5. Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1

6. Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν

Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού και οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν σύμφωνα με το άρθρο 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ισχύει, διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ για κάθε παράβαση, χωρίς να θίγονται οι τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

πηγη: cnn.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ