Πράσινο φως από Κομισιόν για την τηλεκατάρτιση των Νέων Αγροτών

Μετά από την πολύμηνη διακοπή των μαθημάτων κατάρτισης των Νέων Αγροτών εξαιτίας της πανδημίας, και σχεδόν δύο μήνες μετά την υποβολή αιτήματος στις Βρυξέλλες για τη δυνατότητα τηλε-κατάρτισης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως στις ελληνικές αρχές για να προχωρήσουν στην τροποποίηση του ΠΑΑ 2014-20 και να μπει ένα τέλος στην αναμονή των χιλιάδων δικαιούχων του προγράμματος.

Πρόκειται για την 8η κατά σειρά τροποποίηση του ΠΑΑ 2014-20, σύμφωνα με την οποία δίνεται η

η δυνατότητα τηλε-κατάρτισης των Νέων Γεωργών που έχουν ενταχθεί στο μέτρο 6.1 από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία.

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ με την τροποποίηση του ΠΑΑ εγκρίνεται και «η βελτίωση των όρων επίτευξης των στόχων των επιχειρηματικών σχεδίων των Νέων Γεωργών που έχουν ενταχθεί στο μέτρο 6.1 του ΠΑΑ 2014-2020, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ολοκλήρωσή τους και η αποπληρωμή των δικαιούχων».

Επιπλέον, και όπως είχε αποκαλύψει ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο η «ΥΧ», η 8η τροποποίηση αφορά επίσης:

τη δυνατότητα διεύρυνσης της επιλεξιμότητας των περιοχών που εντάσσονται στο καθεστώς των περιοχών που πλήττονται από Ειδικά Μειονεκτήματα, δηλαδή στο μέτρο της Εξισωτικής Αποζημίωσης, με προσθήκη Τοπικών Κοινοτήτων στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Γρεβενών και Αρκαδίας.

την ενεργοποίηση νέου μέτρου για την πρόληψη – αντιμετώπιση της πανώλης των χοίρων.

τη μεταφορά των απαιτούμενων κοινοτικών πόρων από μέτρα/δράσεις του Προγράμματος για τη συγχρηματοδότηση των ανελαστικών υποχρεώσεων της Εξισωτικής Αποζημίωσης του έτους εφαρμογής 2020.

Περισσότερα για τους Νέους Αγρότες αλλά και τις επικείμενες νέες προκηρύξεις που ετοιμάζονται αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπ. Λιβανός στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχωρεί στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί εκτάκτως την Πέμπτη 11 Μαρτίου

πηγη: ypaithros.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ